Presidència
Transformación Digital

Turisme i el Consell d'Economistes de la Comunitat Valenciana promouen la transformació digital de l'empresa turística

31/05/2022
Turisme i el Consell d'Economistes de la Comunitat Valenciana promouen la transformació digital de l'empresa turística
- Francesc Colomer ha presentat la nova guia per a la transformació digital de l'empresa turística al CdT d'Alacant
- A més, s'han detallat les accions previstes en el pla d'acció, que inclou activitats de difusió i formació a través de la Xarxa CdT
- Francesc Colomer ha presentat la nova guia per a la transformació digital de l'empresa turística al CdT d'Alacant
- A més, s'han detallat les accions previstes en el pla d'acció, que inclou activitats de difusió i formació a través de la Xarxa CdT



Turisme Comunitat Valenciana i el Consell d'Economistes de la Comunitat Valenciana promouen la transformació digital de l'empresa turística mitjançant un pla d'acció, presentat aquest dimarts pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, junt amb el degà del Col·legi Oficial d'Economistes d'Alacant, Francisco Menargues, al Centre de Turisme (CdT) d'Alacant.

Aquest pla, fruit del conveni de col·laboració entre les dues entitats i dotat amb 20.000 euros, engloba accions d'informació, difusió, sensibilització i conscienciació dirigides a l'empresari i al sector professional, a través de les quals s'insisteix en la necessitat d'adquirir competències digitals i gestionar la transformació digital dels seus negocis.

El secretari autonòmic de Turisme ha volgut recalcar que "aquest pla d'actuació recull les oportunitats del temps que ens ha tocat viure", i ha insistit en el fet que "no hi ha pla B per a la transformació digital, o som proactius i innovadors o quedarem relegats a la irrellevància".

Colomer ha destacat la ramificació d'aquesta iniciativa, "amb l'objectiu que arribe a milers de pimes, les empreses xicotetes, els autònoms i els negocis familiars, perquè no perden aquest tren de transformació", que a parer seu "determinarà la mateixa existència del sector en el futur".

Així mateix, el titular de Turisme, que s'ha mostrat partidari que "sense intel·ligència artificial no podrem competir", ha advocat per mantindre en aquest procés "el gran element diferencial del sector turístic: l'humanisme".

En aquest sentit, ha fet referència a "l'hospitalitat i el culte al client", aspectes que han sigut previstos en aquest pla d'impuls a la transformació digital.

Per la seua banda, el degà del Col·legi Oficial d'Economistes d'Alacant, Francisco Menargues, ha destacat que "els agents públics i privats s'han d'adaptar al canvi tecnològic" i per a fer-ho "s'ha dissenyat aquest pla d'acció, per a promoure la transformació digital de l'empresa turística mitjançant accions de divulgació i formació".

Menargues ha explicat que "les accions que s'han dissenyat comprenen des de la creació d'una guia fins a la preparació de material didàctic per a accions presencials de formació, i la creació d'una base de dades de solucions tecnològiques". En aquest sentit, ha mostrat la seua esperança que "aquesta unió d'esforços ens ajude a millorar la competitivitat de les nostres empreses".

Accions previstes en el Pla de transformació digital

Una de les actuacions previstes és l'elaboració i la difusió de la Guia per a la transformació digital de l'empresa turística, de la qual s'han elaborat, de moment, 500 còpies per al sector professional i, a més, està en format digital per a poder descarregar-la en línia.

Es tracta d'un manual didàctic i pràctic, del qual s'han fet públics aquest dimarts els detalls i s'ha enfocat a les empreses turístiques xicotetes, sobretot les de menys de deu persones treballadores. L'objectiu és conscienciar el sector empresarial que la transformació digital és una necessitat i una oportunitat per a la millora en productivitat, competitivitat i creixement del negoci.

Així mateix, a més de la guia, les dues institucions han promogut materials didàctics per a formar i assessorar els empresaris a través de jornades de difusió i sensibilització en diversos municipis de la Comunitat Valenciana. Per a fer-ho, es compta amb la col·laboració de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT).

També s'impulsaran sis píndoles informatives que recullen els punts essencials d'aquesta guia per als que no puguen assistir a les activitats presencials.

A més, estan previstes sessions per al dia 6 de juny, al CdT de València, i el dia 7 de juny, al CdT de Castelló.

Galeria d'imatges