Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

*Ferrocarrils de la Generalitat se suma a la celebració del Dia de l'Orgull *LGTBI a València

23/06/2022
Colón con las luces arocíris
  • Metrovalencia facilita l'accés i retorn a la manifestació festiva i reivindicativa prevista el dissabte 25 de juny
  • Com a novetat, els colors de la bandera arc de Sant Martí il·luminaran el sostre del vestíbul de Colón, una de les principals estacions de la xarxa

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) se suma un any més a la celebració del Dia de l'Orgull LGTBI, que tindrà lloc a València dissabte que ve, 25 de juny, amb una manifestació festiva que recorrerà els carrers de la ciutat.

Les 20 hores marcaran l'inici de la marxa reivindicativa des del pont de l'Exposició, en la part de l'Albereda, per a creuar l'instal·lació cap a la Porta de la Mar, continuar pels carrers Colón, Xàtiva i Marqués de Sotelo per a concloure en la plaça de l'Ajuntament, on es llegirà el manifest i tindrà lloc la festa posterior.

Des d'FGV s'anima a totes les persones que vagen a participar en els actes previstos al fet que utilitzen la xarxa de Metrovalencia en els seus desplaçaments. Per a acudir al punt de partida les estacions més pròximes són Albereda, Facultats – Manuel Broseta o Colón, mentre que una vegada finalitzat el recorregut es troben a prop Xàtiva, Colón, Bailèn o Plaça d’Espanya.

Amb motiu també de la celebració d'aquesta data reivindicativa, les estacions de Xàtiva i Colón, les més concorregudes de la xarxa de Metrovalencia, han incorporat la bandera arc de Sant Martí a les seues instal·lacions. D'aquesta manera, les escales dels principals accessos de la primera lluiran els seus colors, i, com a novetat, aquests colors també il·luminaran el sostre del vestíbul de la segona.

El Dia Internacional de l'Orgull LGBT se celebra el 28 de juny (el dia 25 és el dissabte més pròxim enguany a l'efemèride) a causa de la commemoració dels disturbis de Stonewall (Nova York, els EUA) ocorreguts l'any 1969, i que van marcar l'inici del moviment d'alliberament homosexual.

Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, són considerats com les primeres mostres de lluita del col·lectiu homosexual als Estats Units i en el món. Es consideren els precedents de les marxes de l'Orgull Gai.

Galeria d'imatges