Sanitat Universal i Salut Pública

Sanitat i Educació anuncien que l'última setmana d'agost es vacunarà l'alumnat de Batxillerat i FP

19/07/2021
Sanitat i Educació anuncien que l'última setmana d'agost es vacunarà l'alumnat de Batxillerat i FP
- Al començament d'agost es tancarà l'inici de vacunació dels alumnes d'Educació Secundària
- Els titulars de Sanitat i Educació coincideixen a assenyalar que les normes de seguretat i higiene estan interioritzades en la comunitat educativa
- Al començament d'agost es tancarà l'inici de vacunació dels alumnes d'Educació Secundària
- Els titulars de Sanitat i Educació coincideixen a assenyalar que les normes de seguretat i higiene estan interioritzades en la comunitat educativa



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s'han reunit per a abordar la vacunació i les mesures contra el coronavirus en l'àmbit educatiu de cara a l'inici del pròxim curs escolar.

En aquest sentit, Barceló ha anunciat que "la vacunació als menors de 18 i 17 anys, és a dir, els alumnes de Batxillerat i de Formació Professional, començarà l'última setmana d'agost en els centres de vacunació".

Així mateix, hi ha afegit que "des de Sanitat estem agilitzant i anticipant el procés de vacunació. A més, aquest procés s'agilitzarà més gràcies al compromís adquirit amb el Ministeri de Sanitat d'incrementar l'enviament de dosis a la Comunitat Valenciana per a compensar les vacunes als desplaçats i el dèficit de dosis provocat pel repartiment de vacunes que es va fer en funció de l'edat, un fet que ha perjudicat la Comunitat".

D'altra banda, durant el mes d'agost, i una vegada es conega la xifra de dosis de vacunes, es programarà la vacunació dels alumnes de l'etapa de l'ESO, que es corresponen amb els trams d'edat de 12 a 16 anys.

En aquest sentit, segons ha explicat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "els equips de les dues conselleries s'han convocat a una nova reunió que tindrà lloc el pròxim 6 d'agost perquè, una vegada es dispose de més detalls sobre les previsions d'enviaments i dosis disponibles, es tanquen els aspectes relacionats amb la vacunació de l'alumnat d'Educació Secundària".
Agraïment a la comunitat educativa i balanç/b>

Els titulars de Sanitat i Educació han coincidit a assenyalar que les pautes de seguretat i higiene estan completament interioritzades en la comunitat educativa valenciana, que ha demostrat ser un exemple que s'ha de seguir.

Segons ha indicat Marzà, "ha sigut un curs en què s'ha demostrat que els centres educatius són els espais de socialització més segurs i part de la solució a la pandèmia" i ha agraït l'enorme esforç que han fet els treballadors i treballadores de l'educació i de la sanitat.

Cal recordar que per al pròxim curs ja està planificat el dispositiu de recursos per a la seguretat i la higiene dels centres amb una dotació de la Conselleria d'Educació de 39,4 milions d'euros. A més, gràcies al treball realitzat centre a centre, les escoles i els instituts valencians comptaran amb 5.042 docents extra plantilla per a garantir l'atenció i la qualitat educativa.

Al llarg del curs que acaba de concloure, el de 2020-2021, la majoria dels quasi 47.000 grups d'alumnes dels centres educatius valencians ha pogut seguir les classes presencials cada setmana sense a penes incidències.

La xifra de casos i brots registrats en l'àmbit escolar ha sigut reduïda i el risc de transmissió, baix, gràcies al treball coordinat de les autoritats sanitàries i educatives, així com l'esforç de professorat, alumnat i famílies.

A més, el professorat, i també la resta de personal que treballa en els centres educatius, com ara monitores i monitors de menjador, equips de neteja, cuiners o administratius/ives, ha respost de manera massiva al procés de vacunació que s'havia previst per a ells en l'estratègia nacional contra el coronavirus per tractar-se de professionals essencials.

De fet, les persones d'aquest col·lectiu compten ja amb la pauta completa d'immunització de manera majoritària i hi ha previstes 'repesques' per a aquelles persones que no van poder rebre la vacuna quan les van citar, perquè havien passat feia poc la malaltia o eren noves incorporacions.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

- Declaracions del conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà

- Declaracions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló