Sanitat Universal i Salut Pública
Sanidad pública

El Departament de Torrevieja estrena web nova i perfils de xarxes socials per a facilitar l'accés de la ciutadania a la informació sanitària

15/10/2021
- A través de la web, els usuaris i usuàries poden demanar cita mèdica, consultar informes mèdics, així com accedir a la informació sanitària o sobre COVID i vacunació
- Incorpora un directori sobre els recursos assistencials que conformen les cinc zones bàsiques de salut del Departament de Torrevieja
- A través de la web, els usuaris i usuàries poden demanar cita mèdica, consultar informes mèdics, així com accedir a la informació sanitària o sobre COVID i vacunació
- Incorpora un directori sobre els recursos assistencials que conformen les cinc zones bàsiques de salut del Departament de Torrevieja



El Departament de Salut de Torrevieja, que des del 16 d'octubre passa a ser gestionat directament per la Conselleria de Sanitat, activarà aquesta mitjanit una nova pàgina web (torrevieja.san.gva.es), que incorpora nombroses funcionalitats, amb l'objectiu d'acostar els serveis assistencials i la informació sanitària a la població de Torrevieja.

Així mateix, el Departament ha habilitat nous perfils de Twitter (https://twitter.com/GVAdsTorrevieja) i Facebook (https://www.facebook.com/GVAdsTorrevieja-103546552116772), com una plataforma més d'informació i comunicació amb la ciutadania.

Cal sumar-hi l'app GVA+Salut, l'aplicació per a telèfons mòbils de la Conselleria de Sanitat, disponible per a tots els sistemes operatius (iOS, Android i HarmonyOS de Huawei) i per a tota la ciutadania del Departament de Torrevieja, des de la qual es pot sol·licitar cita d'Atenció Primària, demanar justificants o consultar els tractaments de farmàcia vigents i les dispensacions, entre altres aspectes.

El nou portal web recull informació sobre el centre hospitalari i els serveis assistencials que ofereix, així com informació sobre les cinc zones bàsiques de salut amb un directori sobre els respectius centres sanitaris integrats, els centres de salut i els consultoris auxiliars adscrits al Departament de Salut de Torrevieja.

A més, el Departament compta amb unitats de Suport i Rehabilitació, Salut Mental per a adults i infantoadolescent, Salut Sexual i Reproductiva, Optometria i Oftalmologia i Unitat de Conductes Addictives. En la pàgina web es pot observar la distribució territorial de tots els serveis i les poblacions assignades.

El Departament de Salut de Torrevieja comprén una població de 180.000 habitants de deu municipis diferents de la província d'Alacant i es caracteritza per ser una població de diverses nacionalitats. Per això, la nova web incorpora no només informació sobre el Departament de Salut, sinó que hi recull informació sanitària d'interés general i totes les eines de la Conselleria de Sanitat que s'han dissenyat per a acostar els recursos sanitaris als usuaris de la xarxa sanitària pública.

En aquest sentit, a través de la nova web els usuaris de la sanitat en el Departament de Salut de Torrevieja poden accedir al Portal del pacient, una eina molt útil que permet sol·licitar cita mèdica amb els professionals d'Atenció Primària, així com consultar les possibles cites que el pacient puga tindre pendents.

Altres possibilitats que ofereix aquest portal són consultar informes mèdics o la història de salut, realitzar tràmits de la targeta SIP, consultar els centres sanitaris que té assignat l'usuari en el seu SIP i expressar suggeriments, queixes o agraïments.

A més, hi ha un apartat per a l'app GVA+Salut, amb una guia d'ús i instal·lació sobre la nova versió disponible, així com indicacions sobre què pot gestionar el pacient a través d'aquesta eina, com ara les seues cites, gestionar diversos usuaris al mateix temps o consultar els tractaments que li han prescrit, entre altres.

D'altra banda, la nova web de l'Hospital Universitari de Torrevieja incorpora el Portal coronavirus, en què s'aboca tota la informació actualitzada sobre la COVID-19 a la Comunitat, com ara informes epidemiològics i situació en els diversos territoris, preguntes freqüents o recursos a la disposició dels pacients en cas que hi haja simptomatologia COVID. A més, l'usuari o usuària pot accedir a totes les resolucions i les mesures restrictives actualitzades.

També s'hi ha incorporat el Portal de vacunació, en el qual s'inclou tota la informació vacunal, com poden ser fitxes tècniques de cada vacuna COVID i preguntes freqüents. En aquest apartat, l'usuari pot baixar el seu justificant vacunal o el seu certificat COVID de la UE.