Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Més de 20.000 universitaris i universitàries es beneficien diàriament de les beques de transport del Consell

27/11/2021
- La subvenció cobreix un total de 60 rutes de transport universitari
- L'objecte de l'ajuda és facilitar l'accés a la universitat a estudiants que resideixen en poblacions allunyades dels campus
- La subvenció cobreix un total de 60 rutes de transport universitari
- L'objecte de l'ajuda és facilitar l'accés a la universitat a estudiants que resideixen en poblacions allunyades dels campus



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital finança diàriament el transport de 20.080 estudiants a les universitats públiques valencianes.

Les ajudes, a les quals la Direcció General d'Universitats ha destinat un total de 400.000 euros, tenen per finalitat garantir la igualtat en l'accés a l'ensenyament universitari de tots els joves valencians, amb independència del lloc de residència.

Les subvencions han sigut concedides a 24 entitats que cobreixen 60 rutes que vertebren el territori de la Comunitat Valenciana amb els campus de les cinc universitats públiques valencianes.

Per províncies, les 27 rutes subvencionades als campus de les universitats situades a Alacant són les que més percentatge d'ajuda reben, amb 234.659,52 euros; hi segueixen les 17 rutes als campus de les universitats de València, amb una subvenció de 116.149,50 euros, i 49.191,38 euros reben les 16 rutes amb destinació al campus de la província de Castelló.

El campus de la Universitat d'Alacant és el que rep més estudiants d'aquests campus diàriament. Les 17 rutes subvencionades beneficien un total de 8.887 alumnes. Destaquen els més de 2.500 estudiants que es desplacen cada dia des d'Elx, seguits dels quasi 600 procedents d'Elda o els 500 des d'Alcoi.

L'altre campus de la província d'Alacant, el de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, rep diàriament a 2.114 estudiants procedents, la majoria, de la ciutat d'Alacant, quasi 500 dels quals tenen com a destinació la Facultat de Medicina de la UMH.

Finalment, el campus de la Universitat Politècnica de València, situat a Alcoi, rep diàriament 238 alumnes a través de les cinc rutes de transport que hi ha, la majoria procedeixen d'Alacant, Ibi i Villena.

Per la seua banda, les 16 rutes que arriben a la Universitat Jaume I de Castelló beneficien 3.758 estudiants, més de 1.000 dels quals procedeixen de la ciutat de València, seguits de la Vall d'Uixó, Sagunt i Onda.

A les dues universitats de la província de València, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, arriben un total de 17 rutes, que transporten diàriament 5.083 alumnes. De Castelló de la Plana i d'Alzira s'hi desplacen més de 500 estudiants cada dia; hi segueixen Algemesí, amb quasi 400; Ontinyent amb 386 estudiants, i Carcaixent amb 259.