Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Direcció General d'Innovació

El Consell farà un diagnòstic i proves pilot sobre les capacitats innovadores dels municipis per a impulsar la seua transformació digital

09/12/2021
- El programa 'Territoris innovadors', amb un pressupost de 2,8 milions, té l'objectiu de dotar els pobles dels recursos per a impulsar la innovació
- El programa 'Territoris innovadors', amb un pressupost de 2,8 milions, té l'objectiu de dotar els pobles dels recursos per a impulsar la innovació


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha donat a conéixer el programa 'Territoris innovadors', que, amb un pressupost de 2,8 milions per a 2022, té l'objectiu de dotar els municipis i els territoris de les capacitats i dels recursos per a impulsar la innovació i la transformació digital.

Per a dur-ho a terme, mitjançant aquest programa, es farà un diagnòstic en tot el territori de la Comunitat Valenciana per a oferir una visió integral i actualitzada dels projectes i de les capacitats, amb dades integrades de tots els ajuntaments i amb uns indicadors que permetran estudiar amb detall tant les manques en determinats serveis digitals, com els casos d'èxit i la seua eficiència com a servei a la ciutadania.

Una vegada realitzada la planificació estratègica, els municipis s'enfronten al repte de posar en marxa i desenvolupar els projectes que materialitzen les solucions identificades.

Llavors, des de la Generalitat s'impulsaran projectes pilot de 'smart cities' en un grup de municipis, en col·laboració amb les empreses proveïdores de solucions tecnològiques i altres agents implicats.

A partir d'ací, es posaran en marxa els programes de foment de la transformació digital que permetran a les entitats locals executar totes les mesures en matèria d'innovació i transformació digital que contribuïsquen a millorar la riquesa i la qualitat de vida en els municipis, així com actuacions d'assessorament, de formació i de capacitació dels empleats municipals.

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha destacat que "el programa contribuirà a la modernització i transformació digital tant del model productiu de la Comunitat com de la ciutadania general, perquè la transformació digital de les ciutats ha d'anar acompanyada de l'evolució dels ciutadans". "No podem avançar en noves tecnologies i deixar la ciutadania arrere".

A més, Pascual ha reivindicat la necessitat que "les administracions lideren la transformació digital de les ciutats i dels territoris, impulsant la innovació, acompanyant el sector privat i generant models de negoci nous".