Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Bretxa digital

El Consell llança la campanya 'Mai és tard per a viure millor' per a apropar la tecnologia a les persones majors

14/12/2021
El Consell llança la campanya 'Mai és tard per a viure millor' per a apropar la tecnologia a les persones majors
- La Conselleria d'Innovació, per mitjà de la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital, ha disposat del veïnat de Beniardá per a mostrar com la innovació pot ajudar la ciutadania a millorar la seua qualitat de vida
- La Conselleria d'Innovació, per mitjà de la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital, ha disposat del veïnat de Beniardá per a mostrar com la innovació pot ajudar la ciutadania a millorar la seua qualitat de vida


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha llançat una campanya de sensibilització per a fomentar l'ús de la tecnologia entre les persones majors. La Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital, dins de les seues accions per a fomentar la confiança de la ciutadania en les noves tecnologies, ha disposat per a aquesta iniciativa de la participació de veïns i veïnes del municipi alacantí de Beniardá, en risc de despoblació.

L'objectiu que persegueix la Conselleria d'Innovació amb aquesta campanya, denominada 'Mai és tard per a viure millor', és mostrar com la innovació i la tecnologia poden ajudar les persones de qualsevol edat a millorar la seua qualitat de vida i integrar-se en l'era de la ciutadania digital.

Seguint l'estratègia creativa d'un documental, l'espot reuneix Lola (78), Manola (81) i Paca (90), tres persones reals i d'un entorn rural, per a contar i, alhora aprendre, per què les TIC poden ajudar-les a viure millor.

El punt de partida és trobar què els fa sentir-se millor i com les tecnologies ajuden a aconseguir-ho. A partir d'aquesta necessitat es pot aconseguir que assolisquen altres metes, com ara relacionar-se amb l'Administració o agafar cita en el metge mitjançant les TIC.

L'objectiu és mostrar que la connectivitat no es basa només en dades, sinó que és una eina al servei de les persones, que pot fer felices i integrar les persones i que els aporta autonomia i la sensació de ser capaces d'enfrontar-se a un món radicalment diferent al que van conéixer quan eren joves.

A partir d'un fet real, la celebració d'una revetla, l'espot descriu com les TIC poden ajudar la ciutadania davant la impossibilitat de celebrar, un any més, la trobada anual dels habitants de la vall de Guadalest.

Tant la consellera, Carolina Pascual, com la directora general, María Muñoz, han rebut hui l'alcaldessa i els veïns i veïnes de Beniardá en la seu de la Conselleria d'Innovació per a l'estrena del vídeo.

Aquesta campanya, composta per un vídeo (disponible en llengua de signes) i una sèrie d'infografies, es difondrà en televisió i en xarxes socials. La difusió es completarà amb una acció de 'street marketing' que es durà a terme els pròxims dies, la qual cosa permetrà apropar aquest missatge a les persones majors i el seu entorn.

Actualment, la població viu més anys i en millors condicions. Les dades en la Comunitat Valenciana mostren que la població major de 65 anys se situa per damunt del 19 %". Per això, la consellera, Carolina Pascual, ha destacat que "és important que sumem esforços per a aconseguir que les persones majors tinguen accés al món digital i una participació significativa en aquest".

Per la seua banda, la directora general, María Muñoz, ha indicat que "posar el focus en les persones majors, posar a la seua disposició eines que els permeten obrir-se a les possibilitats que la tecnologia els ofereix i garantir la seua autonomia i independència per mitjà de l'ús d'aquestes, passa també per trencar les barreres que els separen de l'ús de les tecnologies i millorar la seua confiança en aquestes".

El contingut de la campanya també es trobarà en el web següent:

Galeria d'imatges