Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell compensa les universitats valencianes per la reducció del preu dels crèdits

23/12/2021
- L'objectiu del Consell és aconseguir que cap alumne o alumna deixe d'estudiar en les universitats per raons econòmiques
- L'objectiu del Consell és aconseguir que cap alumne o alumna deixe d'estudiar en les universitats per raons econòmiques


El Ple del Consell ha acordat compensar econòmicament les cinc universitats públiques valencianes per la reducció de les taxes universitàries.

La finalitat de l'acord és que les universitats públiques de la Comunitat Valenciana siguen compensades per la reducció del preu del crèdit dels ensenyaments de grau i màster en el curs 2020-2021.

El Pla de millora del sistema universitari valencià desenvolupat per la Generalitat té com a eixos fonamentals la reducció de les taxes universitàries, a més de la implementació d'una política de subvencions i beques que pose fi a les desigualtats socials, tant d'accés com de continuïtat d'estudis universitaris. Aquesta reducció comporta la necessitat que les universitats siguen compensades.

En conseqüència, s'ha dut a terme una modificació de crèdits per la qual s'incrementa de 21 milions a 22.166.419,13 euros la quantitat assignada a les universitats per a compensar la reducció del preu del crèdit en el curs 2020-2021.

L'objectiu principal del Consell és aconseguir que cap alumne o alumna deixe d'estudiar en la universitat per raons econòmiques.