Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovació

El Consell formarà 15.000 joves en ocupacions tecnològiques amb una inversió de 3 milions d'euros

25/12/2021
- Districte Talent serà un referent com a factoria de formació i foment d'ocupació tecnològica i digital en el conjunt de la Comunitat Valenciana
- Districte Talent serà un referent com a factoria de formació i foment d'ocupació tecnològica i digital en el conjunt de la Comunitat Valenciana


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de Districte Digital, ha posat en marxa el projecte Districte Talent, una gran factoria de formació i foment d'ocupació tecnològica i digital en el conjunt de la Comunitat Valenciana per a atendre l'escassetat de mà d'obra qualificada per a operar en el sector de la nova economia.

Aquest pla té l'objectiu de formar 15.000 professionals en tres anys; actuar sobre el problema de la desocupació juvenil i de llarga duració; dotar els ajuntaments d'instructors i eines, físiques i en línia, per a formar els seus joves en professions de futur, així com atraure nous projectes digitals per l'oferta de talent i fer que d'aquesta manera la Comunitat Valenciana esdevinga líder de formació digital operativa.

La inversió durant el primer any serà de 3 milions d'euros i la licitació per a triar l'empresa que s'encarregue de la coordinació del projecte es realitzarà el mes de gener. Els cursos començaran durant el mes de maig.

Per a fer-ho, Districte Talent oferirà plataforma (física i digital) amb solucions pròpies i de tercers adaptada a les necessitats del mercat; programes intensius i de curta duració (450 hores/3 mesos de mitjana); professorat especialitzat, i alta ocupabilitat.

També funcionarà com a observatori permanent de nous treballs de futur i pont entre centres formatius i empreses i inclourà un programa d'esdeveniments formatius i divulgatius i fires d'ocupabilitat dirigits a joves entre 18 i 24 anys; aturats de llarga duració, i professionals en general, a la recerca de reorientació laboral i de l'economia digital, que vulguen adquirir noves competències tècniques.

El model es basarà en la col·laboració publicoprivada, integrant sistemes públics; universitats; Formació Professional; Labora; empreses; empreses d'economia digital, que constitueixen la demanda i estan disposades a realitzar la formació; ecosistemes de formació; l'Acadèmia 42 de la Fundació Telefònica; escoles de negocis, i associacions empresarials.

El director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat (SPTCV) i CEO de Districte Digital, Antonio Rodes, ha assegurat que "impulsarem una gran factoria de formació i foment d'ocupació tecnològica i digital en el conjunt de la Comunitat Valenciana. Ja hem sondejat estudiants sobre l'oportunitat d'aquest projecte i he de dir que ha tingut un gran acolliment".

El projecte està dirigit a joves entre 18 i 24 anys; aturats de llarga duració; professionals en general, a la recerca de reorientació laboral, i professionals de l'economia digital que vulguen adquirir noves competències tècniques.

Districte Talent tindrà un espai de referència, però desenvoluparà l'activitat en tot el territori de la Comunitat Valenciana. Fonamentalment, s'oferirà als ajuntaments, perquè puguen posar a la disposició dels seus joves cursos intensius, presencials i en línia, i oferir, així, un horitzó d'ocupabilitat potent i una capacitació professional altament competitiva.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat (SPTCV) i CEO de Districte Digital, Antonio Rodes