Sanitat Universal i Salut Pública

Sanitat accelera al desembre la vacunació amb quasi un milió de dosis administrades, de les quals 286.754 han sigut primeres i segones dosis

03/01/2022
- Barceló: "Desembre ha sigut el mes en què més vacunes s'han administrat després de l'estiu, que va ser quan es va inocular la població de manera massiva"
- Per províncies, s'han administrat 117.465 dosis a Castelló, 381.555 a Alacant i 490.984 a València
- 703.250 han sigut dosis de reforç per als majors de 60 anys i els grups de població indicats per a rebre aquesta dosi
- S'han administrat 104.897 dosis de la vacuna COVID-19 als menors de 12 anys
- Barceló: "Desembre ha sigut el mes en què més vacunes s'han administrat després de l'estiu, que va ser quan es va inocular la població de manera massiva"
- Per províncies, s'han administrat 117.465 dosis a Castelló, 381.555 a Alacant i 490.984 a València
- 703.250 han sigut dosis de reforç per als majors de 60 anys i els grups de població indicats per a rebre aquesta dosi
- S'han administrat 104.897 dosis de la vacuna COVID-19 als menors de 12 anys



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat, durant el mes de desembre, 990.004 dosis de la vacuna contra el coronavirus, de les quals 158.465 han sigut primeres dosis per a població encara pendent de vacunar-se; 128.289, segones dosis per a completar la immunització, i 703.250 han sigut dosis de reforç per a majors de 60 anys i grups de població indicats.

Del total de dosis administrades, per províncies, aquest mes s'han administrat 117.465 dosis a la província de Castelló, 381.555 a Alacant i 490.984 a València.

Són xifres que posen de manifest l'impuls que la Conselleria de Sanitat ha donat al procés de vacunació aquest mes de desembre amb l'objectiu d'immunitzar com més prompte millor tota la població valenciana, així com inocular dosis de reforç als grups de població vulnerables.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que "els equips de vacunació han desenvolupat una tasca intensa amb l'objectiu de continuar protegint la ciutadania. De fet, desembre ha sigut el mes en què més vacunes s'han administrat després de l'estiu, que va ser quan es va inocular la població de manera massiva".

En aquest sentit, les xifres registrades al desembre se situen al mateix nivell de les que va haver-hi l'estiu passat amb la posada en marxa dels 133 punts de vacunació massiva. De fet, si al juny es van registrar 1.652.994 dosis administrades, a partir de setembre aquesta xifra va començar a disminuir a 516.831 al setembre, 143.535 a l'octubre i 567.257 el mes de novembre. Ha sigut al desembre quan, de nou, s'ha accelerat el procés d'immunització, tenint en compte que la gran majoria de vacunades administrades han sigut dosis de reforç.

La consellera ha indicat que "amb aquestes xifres queda patent la responsabilitat que estan demostrant els ciutadans i ciutadanes, així com el treball incansable dels equips de vacunació". Barceló ha mostrat el seu agraïment als professionals que formen part d'aquests equips "per la seua dedicació diària i el seu esforç per continuar protegint-nos dia a dia amb l'administració de la vacuna".

A més, cal tindre en compte que la posada en marxa del passaport COVID a la Comunitat Valenciana, el passat 4 de desembre, hi ha influït de manera positiva i ha motivat molts ciutadans i ciutadanes a acudir als punts de vacunació sense cita per a immunitzar-se amb la primera i segona dosi de la vacuna contra el coronavirus. De fet, des que es va anunciar aquesta mesura, s'ha anat notant l'increment de les inoculacions per a iniciar o completar la vacunació.

Tot això ha sigut possible gràcies al reforç de la campanya de vacunació que ha dut a terme Sanitat mitjançant la creació de punts mòbils de vacunació i la creació dels 47 punts de vacunació permanents. A més, 149 equips de vacunació han treballat de manera intensa per inocular el màxim nombre de dosis durant aquest mes. A això cal afegir que, en aquests moments, s'hi incorporen 20 equips militars de vacunació.

Segons ha manifestat Barceló, "des de Sanitat continuarem vacunant la població, amb cita programada d'una banda, i sense cita prèvia per a aquelles persones pendents d'una primera o segona dosi. Per tant, és important que la persona que reba una cita per SMS o per telèfon, acudisca al lloc on ha sigut citada. Hem de continuar vacunant-nos i protegint-nos del virus".

703.250 dosis de reforç

Els objectius prioritaris en els quals s'ha centrat la Conselleria de Sanitat aquest mes de desembre han sigut: la vacunació de les persones encara pendents de vacunar-se, l'inici de la vacunació en els menors de 8 a 11 anys i la inoculació de les dosis de reforç. Les dosis de reforç han sigut per a la població de majors de 60 i 70 anys, les persones que han rebut la dosi de Janssen (tots dos grups en el tram final) i el grup de població que ha sigut immunitzat amb la doble pauta d'AstraZeneca.

En aquest sentit, durant el mes de desembre s'han administrat un total de 703.250 dosis de reforç. Per províncies, 267.658 dosis de reforç s'han administrat a Alacant, 85.872 dosis a Castelló i 349.720 a València. En total, i des que va començar l'administració d'aquesta dosi addicional, se n'han posat ja, a la Comunitat Valenciana, 1.466.815.

De fet, en aquests moments, el grup de població de majors de 60 anys ja ha sigut citat per part dels serveis assistencials de Sanitat. Per això, si un ciutadà pertany a aquest grup i, per qualsevol motiu, no ha rebut la dosi de reforç de la vacuna, ha de contactar amb el seu centre sanitari.

Sanitat ha començat ja a vacunar la població que ha sigut immunitzada amb la doble pauta d'AstraZeneca. L'objectiu és que el dia 10 de gener, el personal docent puga tornar ja immunitzat amb la dosi de reforç al seu centre educatiu. Posteriorment s'iniciarà la citació a persones majors de 50 anys i, més tard, als majors de 40 anys.

Així mateix, quant als menors, s'han administrat 104.897 dosis en el grup d'edat de 8 a 11 anys. A partir del 10 de gener continuarà la immunització de menors de 5 a 11 anys.