Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Sanitat intensifica l'administració de dosis extres de la vacuna contra el coronavirus

07/01/2022
- Una desena de departaments ja estan citant i vacunant el grup d'edat de 59-50 anys
- L'activitat d'immunització es manté aquest divendres, així com durant el cap de setmana, amb cita prèvia i sense
- La Comunitat Valenciana reprén la setmana que ve la immunització de la població pediàtrica amb la vacunació d'escolars de 5 a 8 anys en els col·legis
- Una desena de departaments ja estan citant i vacunant el grup d'edat de 59-50 anys
- L'activitat d'immunització es manté aquest divendres, així com durant el cap de setmana, amb cita prèvia i sense
- La Comunitat Valenciana reprén la setmana que ve la immunització de la població pediàtrica amb la vacunació d'escolars de 5 a 8 anys en els col·legis



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública continua intensificant l'administració de dosis addicionals de la vacuna contra el coronavirus. Fins al moment ja s'han administrat 1.466.750 dosis extres a la Comunitat Valenciana. Per províncies: 191.943 a Castelló, 729.827 a València i 544.980 a Alacant.

La campanya d'immunització es mantindrà activa tant aquest divendres com durant el cap de setmana, i la setmana que ve es reprendrà també la vacunació pediàtrica en els centres escolars. Dilluns es lliuraran les sol·licituds als pares, les mares o els tutors i dijous es començarà a immunitzar.

"En aquests moments continuem amb l'administració de dosis extres fonamentalment als que en el seu moment van rebre la pauta doble de la vacuna d'AstraZeneca, però hi ha departaments que s'han avançat a la planificació prevista i durant aquesta setmana ja estan vacunant persones del grup d'edat d'entre 59 i 50 anys", en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

En concret, una desena de departaments de salut, per les particularitats de la població que atenen (perfil de pacients, dispersió geogràfica…), s'han avançat a les previsions inicials i estan citant (per SMS i telefonada) i vacunant el grup d'edat de 59-50 anys. És el cas de l'Hospital General Universitari de Castelló, La Plana, Sagunt, Requena, Gandia, Arnau de Vilanova-Llíria, Elda, Orihuela i Sant Joan d'Alacant. La resta començaran amb aquest grup d'edat a partir de la setmana que ve.

El procés s'està desenvolupant en el mig centenar de punts de vacunació estables que hi ha distribuïts per tota la Comunitat Valenciana, així com en els centres de salut, i és a càrrec de 149 equips d'immunització, juntament amb els equips que ha aportat el Ministeri de Defensa, que s'estan incorporant de manera progressiva a huit departaments de salut.

Una vegada s'haja completat la immunització d'aquestes persones de 59-50 anys, Sanitat començarà a citar els majors de 40 per a administrar-los també la dosi extra.

Centres que vacunen amb cita

La campanya d'immunització es mantindrà a la Comunitat Valenciana tant aquest divendres 7 com durant el cap de setmana. De fet, una vintena de departaments de salut han concertat cites per a vacunar aquest divendres.

A més, dissabte mantindran l'activitat vacunal amb cita els departaments de l'Hospital de la Vila Joiosa, l'Hospital Sant Joan d'Alacant, l'Hospital General Universitari d'Elx, l'Hospital General Universitari d'Alacant, l'Hospital Clínic Universitari de València i el Consorci Hospital General Universitari de València.

Els equips de l'Hospital General Universitari d'Alacant i de l'Hospital Clínic Universitari de València també vacunaran diumenge les persones que tenen citades per a aquest dia.

Vacunació sense cita

També s'estan brindant noves oportunitats als que no es van poder immunitzar en el seu moment i tenen pendent iniciar o completar el procés.

Pel que fa a la vacunació sense cita, el divendres 7 s'administraran les primeres i les segones dosis en la Pèrgola de Castelló de la Plana (de 16 hores a 21 hores), a l'Hospital Clínic de València (de 15 hores a 20 hores), a l'Hospital la Malva-rosa (de 15 hores a 20 hores), en el CIPS de València (de 9 hores a 20 hores) i en el Centre Municipal de Convivència de Benetússer (de 15.30 hores a 20 hores).

Els usuaris del Departament de Salut de València-Hospital General també es podran vacunar sense cita en l'Espai AUMA de Picassent (de 9 hores a 17.30 hores), en el Centre de Salut de Paiporta (de 9.30 hores a 15 hores), en el Centre Social Benàger d'Alaquàs (de 9 hores a 15 hores), en l'Escola d'Adults de Xirivella (de 9 hores a 14 hores), en el Pavelló el Vedat de Torrent (de 9.30 hores a 14 hores), en el Centre de Salut Torrent I (de 15 hores a 19 hores), en el Mercat Sant Gregori (9.30 hores a 14 hores) i en el Centre de Salut Sant Isidre (de 10 hores a 14 hores).

També es vacunarà sense cita divendres a l'Hospital d'Alcoi (de 8.30 hores a 14.30 hores i de 15.30 hores a 20 hores), a l'Hospital General Universitari d'Alacant (de 15.45 a 20 hores) i a l'Hospital de Torrevieja (de 9 hores a 14 hores).

Durant el cap de setmana, els dies 8 i 9, seguirà la vacunació sense cita a l'Hospital Clínic de València (de 10 hores a 20 hores). A més, els usuaris del Departament de Salut de València-Hospital General podran acudir dissabte al Centre de Salut Torrent II (de 9 hores a 14 hores) i al Centre de Salut Nou Moles (de 9 hores a 13.30 hores). El diumenge 9 també es convertirà en punt de vacunació l'Espai AUMA de Picassent (de 9 hores a 14 hores).

Arranca la segona fase de la vacunació pediàtrica

La Comunitat Valenciana reprendrà la setmana que ve, coincidint amb el retorn presencial a les aules, la vacunació pediàtrica. L'operatiu, que coordinen les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i Educació, Cultura i Esport, se centrarà en aquesta ocasió en l'alumnat de 5 a 8 anys, amb independència de la titularitat del seu centre escolar. També s'immunitzarà els menors de 9 a 11 anys que no es van poder vacunar abans de Nadal per estar confinats, per no tindre l'autorització dels pares o els tutors en aquell moment, o per qualsevol altre motiu.

Per a poder rebre la vacuna, el primer pas és que la família òmpliga, signe i lliure en el col·legi l'autorització que el centre li haurà fet arribar. Està previst que aquest tràmit es puga completar entre dilluns (dia en què es lliuraran les autoritzacions) i dimecres, per a començar el dijous 13 de gener amb la inoculació.

El procés es desenvolupa en els mateixos centres escolars, en horari lectiu i per nivell educatiu per a preservar els grups habituals de convivència.

A més, com en la primera fase de la campanya pediàtrica, amb els més xicotets també es permetrà que, en el moment de la punxada, un familiar accedisca al centre per a acompanyar-lo emocionalment.

Amb aquesta segona etapa de la campanya de vacunació pediàtrica, es cobrirà la immunització de tots els xiquets i les xiquetes d'11 a 5 anys que resideixen a la Comunitat Valenciana.

En la primera fase, que es va desenvolupar amb normalitat abans de les vacances nadalenques, 107.360 alumnes van rebre la primera dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer.