Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

La vacunació pediàtrica es reprén amb normalitat en els centres escolars de la Comunitat Valenciana

13/01/2022
La vacunació pediàtrica es reprén amb normalitat en els centres escolars de la Comunitat Valenciana
- La Comunitat Valenciana disposa ja de 192.640 dosis pediàtriques i preveu rebre'n 192.000 més en breu
- La Comunitat Valenciana disposa ja de 192.640 dosis pediàtriques i preveu rebre'n 192.000 més en breu


Les conselleries de Sanitat Universal i Educació han anunciat que la normalitat ha sigut la tònica dominant en la immunització pediàtrica contra el coronavirus que s'ha représ, aquest dijous, en els centres educatius de la Comunitat Valenciana. Aquesta segona etapa es dirigeix a 186.088 xiquets i xiquetes d'entre 8 i 5 anys. Per províncies: 22.085 alumnes a Castelló, 68.332 a Alacant i 95.671 a València.

L'operatiu està sent possible gràcies a la coordinació entre les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i Educació, Cultura i Esport, com ha destacat el director d'Infermeria de l'Hospital General Universitari d'Alacant, Fernando Riera, que s'ha desplaçat al Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Lucentum d'Alacant: "Cal reconéixer l'esforç que estan fent els equips d'Atenció Primària, dels centres educatius i la col·laboració de les famílies".

El procés, com en la primera fase, s'està desenvolupant en els centres escolars, amb independència de la titularitat d'aquests, en horari lectiu i per nivell educatiu, per a preservar així els grups habituals de convivència.

Segons el cap del Servei de Promoció de la Salut de la Conselleria, José Antonio Lluch, un dels responsables del programa de vacunació, "la Comunitat Valenciana ha optat per l'estratègia de vacunar en els centres docents, una estratègia que ja en la primera fase abans de Nadal va donar molt bon resultat, amb unes cobertures molt acceptables que esperem que continuen al llarg d'aquests dies". Lluch ha destacat que "de moment la campanya s'ha desenvolupat sense cap problema i pensem que es continuarà desenvolupant, com en la fase anterior, amb èxit".

Fins al col·legi es desplaça un equip integrat per personal facultatiu, d'infermeria i de suport logístic que immunitza els xiquets i xiquetes les famílies dels quals han autoritzat la vacunació. En el moment de la inoculació, es permet que un únic familiar entre al centre educatiu per a acompanyar emocionalment el o la menor. Després de la injecció, el xiquet o la xiqueta roman uns minuts en observació.

Així ho ha detallat la directora d'Infermeria d'Atenció Primària del Departament de Salut de l'Hospital General de Castelló, Inma Fabregat, que ha explicat que "normalment venen dues infermeres i un pediatre; els professors ja tenen les autoritzacions preparades i saben quins menors han de passar a la sala de vacunació i als pares i mares que volen assistir a l'acte de vacunació els criden en aquest moment".

Inma Fabregat ha explicat que, en aquest departament de salut, "hui comencem la segona etapa de vacunació en els centres escolars i vacunarem durant 12 dies: hui, demà i les dues setmanes següents, amb la qual cosa tindrem més temps per a poder acudir als centres escolars per a vacunar". D'aquesta manera, Inma Fabregat ha explicat que "a Castelló es vacuna en diversos centres als pobles del departament i, com que hi ha més dies, serà més progressiu".

Per nivells educatius, aquesta etapa cobreix l'alumnat d'Infantil que haja complit 5 anys i 1r, 2n i 3r de Primària.

La Comunitat Valenciana ja disposa de dosis suficients per a ells, així com per a inocular segones dosis als menors vacunats en la primera etapa (abans de Nadal). Aquestes segones dosis, com marca l'Estratègia nacional de vacunació, s'administraran a partir de febrer, és a dir, huit setmanes després de la primera, per a incrementar la resposta immune.

Hui dia, la Comunitat Valenciana ja compta amb 192.640 dosis i, a la previsió inicial de 138.000 addicionals, cal afegir una remesa nova de 54.000 dosis, que s'ha conegut aquest dimecres, fins a arribar a un total de 384.640 dosis.

Galeria d'imatges