Sanitat Universal i Salut Pública

38.000 escolars ja s'han vacunat contra la COVID a la Comunitat Valenciana des que es va reprendre dijous aquest procés d'immunització

18/01/2022
- Barceló: "És important immunitzar també els menors perquè la vacunació infantil ajuda a disminuir la circulació del virus"
- Més d'1,7 milions de persones ja tenen la dosi addicional
- Barceló: "És important immunitzar també els menors perquè la vacunació infantil ajuda a disminuir la circulació del virus"
- Més d'1,7 milions de persones ja tenen la dosi addicional



Des que aquest dijous va començar la segona fase de vacunació pediàtrica, coordinada per les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública, i d'Educació, Cultura i Esport, ja s'han immunitzat 38.024 menors en els col·legis de la Comunitat Valenciana.

D'ells, 32.915 són xiquets i xiquetes de 8 a 5 anys, franja d'edat en la qual està centrada la immunització infantil en aquests moments, i 5.109 són menors d'entre 9 i 11 anys que no van poder immunitzar-se en la primera etapa de vacunació escolar, abans de Nadal, i ho han fet ara.

Per províncies, entre aquest dijous i divendres, s'han administrat 5.256 dosis de vacuna pediàtrica en escoles de la província de Castelló, 14.704 en col·legis d'Alacant i 18.064 en centres educatius de València.

En la primera fase de la campanya d'immunització infantil, que coordinen les conselleries d'Educació, Cultura i Esport i Sanitat Universal i Salut Pública, van ser vacunats, abans de Nadal, quasi 107.500 alumnes d'11 a 9 anys.

"Estem seguint una estratègia intensiva de vacunació pediàtrica i el balanç, com mostren les dades, és positiu. Està sent vacunat el màxim nombre possible de menors sense alterar ni la seua rutina ni l'entorn en el qual es mouen diàriament, amb total normalitat", ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

A més, prosseguia Barceló, "és molt important que les famílies continuen col·laborant com fins ara i aprofiten l'oportunitat de vacunar els més menuts de casa, per a protegir-los a ells i també al seu entorn, ja que la vacunació infantil ajuda a disminuir la circulació del virus".

Noves oportunitats de vacunació per a menors contagiats o confinats

Els menors que no puguen vacunar-se en la campanya d'immunització que s'està desenvolupant en aquests moments en els centres escolars (per trobar-se contagiats, en aïllament o per qualsevol altre motiu) tindran noves oportunitats d'immunització. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu habilitar un servei de vacunació en cada departament de salut en el qual podran rebre la vacuna.

El servei es definirà en funció de les singularitats de cada departament: s'analitzarà la xifra de menors que estan pendents d'iniciar el procés d'immunització i es concretarà aleshores la quantitat de punts de vacunació que s'han d'habilitar per departament de salut, així com on estaran situats i l'horari d'atenció.

Aquests punts de vacunació s'obriran quan concloga la segona fase de la vacunació pediàtrica en els centres escolars de la Comunitat Valenciana.

La Comunitat ja té 1,7 milions de persones amb la dosi addicional

Un total d'1.745.961 persones ja han rebut una dosi de record o de reforç de la vacuna contra el coronavirus a la Comunitat Valenciana. Per províncies són 640.158 persones a Alacant, 228.957 a Castelló i 876.846 a València.

En concret, i seguint les prioritats fixades en l'estratègia nacional de vacunació, ja s'han administrat dosis addicionals a residents en centres de majors o sociosanitaris, persones amb patologies de risc per a la COVID-19, majors de 70 anys, persones que en el seu moment van ser immunitzades amb Janssen, persones d'entre 60 i 69 anys i treballadors sociosanitaris.

També tenen autoritzada la vacuna addicional i estan rebent-la les persones amb edats compreses entre els 59 i els 40 anys (començant per les cohorts de més edat) i les persones menors de 60 anys que van rebre pauta homòloga d'AstraZeneca, la majoria treballadors essencials com ara cossos i forces de seguretat i professorat.

Aquesta mateixa setmana, la Comissió de Salut Pública ha aprovat recomanar dosis de record per a les persones amb edats compreses entre 18 i 39 anys. D'acord amb l'estratègia nacional de vacunació, aquesta dosi de record s'oferirà de manera ordenada per cohorts d'edat i prioritzant les persones amb condicions de risc i aquelles que fa més temps que van rebre la pauta vacunal inicial.

Per a la inoculació de les dosis de reforç o record, Atenció Primària està citant les persones interessades mitjançant un SMS o una telefonada.

Punts de vacunació sense cita

Aquest cap de setmana s'ha continuat vacunant sense cita per a primeres i segones dosis a l'Hospital Clínic de València (dissabte i diumenge, de 10 hores a 20 hores). Del dilluns 17 al divendres 21 tornarà a habilitar-se el punt de vacunació en el pavelló esportiu del Toscar, a Elx, per a primeres i segones dosis (de 9 hores a 20 hores).

En l'antiga Escola d'Infermeria La Fe s'administraran sense cita primeres i segones dosi en majors de 12 anys, de dilluns a divendres de 9 hores a 20 hores. També es podrà acudir, els mateixos dies, al Centre Municipal de Convivència de Benetússer, de 15.30 hores a 20 hores. A aquest punt podran acudir aquelles persones a partir de 12 anys que encara no han rebut la primera o la segona dosi i també les persones que tenen pendent la dosi addicional o de record, segones de Janssen i vacunades amb AstraZeneca.

Finalment, a Castelló de la Plana, s'administraran primeres i segones dosis, a la Pèrgola, el divendres 21 de 16 hores a 21 hores.