Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

La consellera Pascual i l'eurodiputat Ruiz Devesa estableixen estratègies conjuntes per a avançar cap a la transformació digital de la Comunitat Valenciana

21/02/2022
- Ruiz Devesa s'interessa pel nou pla Com Digital 2025, impulsat per la Conselleria d'Innovació
- Ruiz Devesa s'interessa pel nou pla Com Digital 2025, impulsat per la Conselleria d'Innovació


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, s'ha reunit aquest dilluns amb l'eurodiputat Domènec Ruiz Devesa per a tractar les estratègies conjuntes d'impuls al nou pla de transformació digital de la Comunitat Valenciana, Com Digital 2025.

Aquest pla, que s'alinea amb les polítiques del programa europeu Europa Digital, té com a objectiu implementar a gran escala les tecnologies més avançades per a impulsar la transformació digital de les societats, amb la vista posada en l'augment de la connectivitat de tota la Comunitat Valenciana i amb un impuls a l'economia i el teixit productiu.

Domènec Ruiz Devesa, que s'ha desplaçat fins a la Conselleria d'Innovació, ha mostrat el seu interés pel paper de Com Digital 2025 per a transformar l'economia valenciana posant l'accent en el potencial de les pimes i micropimes, i per a transformar l'actual model econòmic en un model productiu social i ecològic.

A més, amb aquest pla de transformació digital, el Govern Valencià culminarà la digitalització de l'economia i la societat valenciana per a fer que esdevinga una comunitat competitiva i capacitada digitalment.

Un dels temes en els quals més s'ha incidit és en la millora de les competències digitals de la ciutadania valenciana, amb especial atenció als col·lectius en risc d'exclusió social. La bretxa digital és una de les principals causes de l'acceleració de la desigualtat i l'ampliació de les bretxes socials.

Per la seua banda, Carolina Pascual ha recordat totes les mesures que s'estan posant en marxa per a previndre i pal·liar els possibles efectes de les diferents bretxes digitals, tenint en compte les dificultats d'àmbit territorial, educatiu, econòmic o social.

La consellera també ha explicat a l'eurodiputat tots els detalls sobre la creació de l'Observatori de Bretxa Digital, la col·laboració amb les universitats públiques valencianes, per a la posada en marxa d'una xarxa de càtedres de bretxa digital, i les diverses campanyes que s'estan desenvolupant per a no deixar ningú arrere.

"Per a aquesta conselleria és fonamental promoure la inclusió digital com a factor d'inclusió social, i una prova és el nou pla de transformació digital amb el qual hem establit una estratègia perquè la ciutadania i el teixit productiu avancen. L'objectiu és clar: necessitem sectors productius preparats en tecnologia i coneixement que puguen assegurar la seua competitivitat en els pròxims anys, i que la bretxa digital no aprofundisca en les desigualtats", ha assenyalat Pascual.

Per la seua banda, Domènec Ruiz ha donat suport a l'aposta de la Generalitat per la digitalització de la Comunitat Valenciana i ha posat especial èmfasi a garantir una connectivitat digital adequada per a tota la població, per a promoure la desaparició de la bretxa digital entre les zones urbanes i les zones rurals.

En aquest sentit, ha considerat que "la transició digital en la qual s'insereixen les nostres societats constitueix un nou paradigma econòmic i social, fonamental per a augmentar la competitivitat i la inclusió en un context en què l'economia del coneixement és ja la base fonamental de valor diferencial. Apostem per una transició digital que no deixe ningú arrere".

Galeria d'imatges