Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell aprova el nomenament de Mavi Mestre Escrivà com a rectora de la Universitat de València

11/03/2022
- Mavi Mestre renova el seu càrrec com a màxima autoritat acadèmica de la UV per quatre anys més
- Mavi Mestre renova el seu càrrec com a màxima autoritat acadèmica de la UV per quatre anys més.



El Ple del Consell ha aprovat el nomenament de Mavi Mestre Escrivà com a rectora de la Universitat de València (UV) per als pròxims quatre anys.

Mavi Mestre va ser proclamada candidata electa a rectora per la Junta Electoral de la Universitat de València en obtindre la majoria dels vots favorables en les eleccions a rector o rectora convocades l'1 de març de 2022, amb la qual cosa seguirà com a màxima autoritat acadèmica de la UV durant quatre anys més.

La catedràtica de Psicologia Bàsica renova així el càrrec que va fer que esdevinguera en 2018 la primera dona a dirigir la UV des que es va fundar en 1499.


Trajectòria professional

M. Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València, és catedràtica de Psicologia Bàsica.

En la seua trajectòria de compromís amb la Universitat pública ha recorregut els diversos nivells de la carrera acadèmica i els àmbits de la gestió universitària fins a arribar a ser triada com a la primera dona rectora de la Universitat de València, i primera dona degana de la història de la Facultat de Psicologia de la mateixa universitat.

Actualment, a més, presideix la Sectorial de Professorat de CRUE Universitats Espanyoles i és membre de l'executiva de l'Associació Universitària Iberoamericana de Postgrau (AUIP).

És acadèmica de número de l'Acadèmia de Psicologia d'Espanya i ha rebut nombrosos reconeixements, com ara la Distinció de la Generalitat Valenciana en 2018 o el Premi José Luis Pinillos a l'Excel·lència i la Innovació en Psicologia en la categoria de psicòloga de l'any.