Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell finança un estudi per a millorar la inserció laboral de les persones universitàries

25/03/2022
- L'AVAP contribueix a l'estudi amb una dotació de 1.820,40 euros
- L'estudi permetrà analitzar el funcionament dels ensenyaments universitaris i proposar millores
- L'AVAP contribueix a l'estudi amb una dotació de 1.820,40 euros
- L'estudi permetrà analitzar el funcionament dels ensenyaments universitaris i proposar millores



El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP) i l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya per a la realització i el finançament de l'estudi de la inserció en el món laboral de les persones titulades en Ciències Ambientals durant els curos 2018-19 i 2019-20, amb la finalitat de contribuir a la realització d'accions conjuntes que incidisquen en la millora dels sistemes universitaris respectius.

En concret, en l'estudi participaran la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat de València (UV) i la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) i permetrà conéixer l'estat i la qualitat de l'ocupació de les persones graduades, així com oferir informació valuosa sobre la percepció que tenen en relació amb la formació rebuda i la seua utilitat en el món laboral, informació que permetrà als responsables universitaris analitzar el funcionament dels ensenyaments i proposar millores.

L'AVAP contribuirà amb una dotació econòmica de 1.820,40 euros a l'estudi, que cobrirà les despeses de la realització del treball de camp i de l'explotació i l'elaboració dels informes d'inserció laboral.

El treball de camp, materialitzat en enquestes, es desenvoluparà durant el quart trimestre de 2022, en fase electrònica, i durant el primer trimestre de 2023 en fase telefònica. L'anàlisi i la difusió dels resultats es farà a partir de 2023.

El conveni s'extingirà quan l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya haja enviat els resultats de l'estudi en cada universitat i haja realitzat la presentació dels resultats, haja elaborat els estudis que se'n deriven i haja fet les difusions que considere oportunes; la relació contractual conclourà el 31 de desembre de 2025.