Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

El Consell aprova el conveni pel qual la Comunitat Valenciana s’integra en el Sistema Cartogràfic Nacional

01/07/2022
  • L'acord entre l'Institut Cartogràfic Valencià i el Consell Superior Geogràfic estableix la col·laboració per a la producció, actualització i intercanvi d'informació geogràfica

El Consell ha aprovat un conveni entre l’Institut Cartogràfic Valencià (ICV), adscrit a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i el Consell Superior Geogràfic, mitjançant el qual la Comunitat Valenciana s’integra en el Sistema Cartogràfic Nacional.

L’objectiu d’aquest conveni és establir les actuacions de col·laboració entre les dues entitats per a la producció, l’actualització i l’intercanvi d’informació geogràfica en l’àmbit de la comunitat autònoma.

Així, es durà a terme una tasca conjunta en projectes o actuacions referits a l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana per a garantir l’homogeneïtat de la informació produïda per les institucions i assegurar-ne així la coherència, la continuïtat i la interoperabilitat.

Així mateix, s’afavorirà l’eficiència en el gasto públic destinat a cartografia i sistemes d’informació geogràfica, per a evitar la dispersió i la duplicitat dels recursos públics utilitzats i promoure la cooperació interinstitucional.

També es garantirà la disponibilitat pública i l’actualització de la informació tant geogràfica com cartogràfica, així com la qualitat de la producció cartogràfica oficial i que siga útil com a servei públic, a més de facilitar l’accés públic a la informació geogràfica i la competitivitat del sector cartogràfic privat.

La Comunitat Valenciana es va integrar en 2010, mitjançant la subscripció del conveni corresponent, en el Sistema Cartogràfic Nacional, i es considera interessant renovar aquest compromís mitjançant la subscripció d’un nou conveni perquè la relació entre l’ICV i l’Institut Geogràfic Nacional, així com la resta d’organismes estatals i autonòmics competents en matèria cartogràfica, es done en el marc jurídic adequat.