Presidència

El Consell i el Consell de Cambres col·laboren en l’impuls a la competitivitat d’empreses i destinacions turístiques

01/07/2022
  • Turisme Comunitat Valenciana contribuirà econòmicament en 2022 amb una subvenció de 680.000 euros
  • El programa de cooperació conjunta s'articula en tres eixos: qualitat en destí, acceleració empresarial i promoció de productes turístics
Benicàssim.

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i el Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana, per al desenvolupament d’actuacions d’interés comú en matèria de qualitat, emprenedoria i promoció de productes.

Així, Turisme Comunitat Valenciana contribuirà econòmicament en 2022 amb una subvenció de 680.000 euros destinada al Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant aquest conveni, el Consell de Cambres es compromet a desenvolupar diverses actuacions dirigides a la consolidació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (SICTED) a la Comunitat Valenciana. En concret, s’estima la realització d’aproximadament 4.450 actuacions.

Així mateix, s’executaran accions per al foment de l’emprenedoria i la competitivitat en el teixit empresarial turístic de la Comunitat Valenciana per mitjà d’eines de transferència de coneixement, innovació i desenvolupament tecnològic dirigides a autònoms i pimes del sector turístic de la Comunitat Valenciana, que seran articulades a través del programa Accetur que desenvolupa Turisme Comunitat Valenciana. Concretament les línies Accetur Crea Empresa i Accetur Avança Pime, de suport a empreses joves, emprenedores, en procés de creixement o madures amb dificultats.

Així, a través de la línia Accetur Avança Pime es realitzen entre 65 i 70 diagnòstics individualitzats i plans de millora sobre aspectes clau de competitivitat turística. A més, a través d’aquest acord s’organitzen tres jornades de presentació del programa.

Per la seua banda, a través de la línia Accetur Crea Empresa s’impulsen tallers i accions de capacitació i sensibilització per a la millora de la competitivitat i la innovació empresarial turística, dirigides a emprenedors, autònoms i pimes del sector.

A més, mitjançant aquest acord, el Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana també desenvoluparà actuacions de promoció de productes turístics en els diversos mercats nacionals i en l’exterior. Entre aquestes actuacions s’inclou la participació en fires de turisme i accions promocionals, així com la realització de campanyes publicitàries i accions de comunicació de la destinació Comunitat Valenciana.