Hisenda i Model Econòmic

El Consell autoritza la contractació de serveis de tecnologies de la informació mitjançant un sistema dinàmic d’adquisició

01/07/2022
  • L'objectiu és facilitar la contractació centralitzada de serveis de desenvolupament de programari, seguretat informàtica i consultoria tècnica de sistemes i de telecomunicacions
  • El període de vigència serà de 3 anys i cada contracte requerirà de licitació pròpia

El Consell ha autoritzat la contractació de serveis TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) mitjançant l’establiment d’un sistema dinàmic d’adquisició (SDA) de la Central de Compres de la Generalitat.

 

Els sistemes dinàmics d’adquisició es basen en una fórmula nova de racionalització de la contractació que, a diferència dels processos de licitació tradicionals, permet a les empreses interessades participar en el sistema al llarg de tota la seua vigència i possibilita reduir els terminis de contractació dràsticament.

 

La tramitació d’aquest sistema dinàmic d’adquisició per la Central de Compres s’utilitzarà per a la contractació centralitzada, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), dels serveis associats en les categories de desenvolupament de programari, auditories de seguretat informàtica, consultoria de seguretat informàtica i consultoria tècnica de sistemes i de telecomunicacions per a tota l’Administració de la Generalitat, els organismes autònoms i el sector públic instrumental.

 

Els objectius d’aquesta iniciativa són assolir el màxim estalvi econòmic en el preu de compra, agilitzar els processos administratius de contractació de serveis, millorar la prestació de serveis i subministraments, incrementar l’eficiència en la utilització dels fons i millorar la gestió dels mecanismes d’informació i control del seu consum.

 

A més, la DGTIC necessita un marc de contractació que facilite la concurrència de totes les empreses del sector, independentment de la grandària que tinguen, per a cobrir les necessitats tecnològiques dels serveis TIC de la Generalitat i assegurar la correcta i ràpida gestió dels fons del Mecanisme de recuperació i resiliència (MRR).

 

Instrument estratègic

 

Aquest instrument de racionalització de la contractació és fonamental per a facilitar les contractacions necessàries per a implementar el Pla de recuperació, transformació i resiliència, a través dels contractes específics que es liciten, ja que proporciona un marc àgil de contractació per a cobrir els terminis que ha marcat la Unió Europea i la demanda creixent de digitalització de la societat.

 

Aquest SDA no porta aparellat pressupost de licitació ni compromet cap crèdit, ja que únicament regula les condicions per a l’adjudicació de contractes específics, basats en l’SDA durant la seua vigència.

 

D’acord amb la Llei de contractes del sector públic, el valor estimat de l’SDA es calcula tenint en compte el conjunt dels contractes previstos durant la seua duració i té caràcter orientatiu i no vinculant, ja que es desconeixen les necessitats reals de serveis que tindran les entitats. El termini de vigència serà de tres anys, per la qual cosa el valor estimat ascendeix a 69.100.000 euros, sense IVA.

 

Així mateix, cada contracte que es pretenga adjudicar en el marc d’aquest SDA requerirà licitació, a través dels mitjans electrònics de la Plataforma de contractació del sector públic.

 

Aquesta actuació serà susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea tant a través dels fons Feder de desenvolupament regional com dels fons procedents del Pla de recuperació, transformació i resiliència.