Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell autoritza acords amb les universitats públiques valencianes per a realitzar activitats que fomenten la igualtat en la diversitat

01/07/2022
  • Es tracta de convenis entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i les 5 universitats públiques de la Comunitat Valenciana
  • Mitjançant aquests acords, les universitats realitzaran diverses classes d’accions per a afavorir la igualtat en la diversitat

El Consell ha aprovat cinc convenis de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per a fomentar activitats en matèria d’igualtat en la diversitat durant 2022, per un import global de 200.000 euros.

Els convenis subscrits preveuen una sèrie d’actuacions relacionades amb la diversitat etnicocultural, la diversitat sexual i familiar, la igualtat de tracte, la no-discriminació, i la prevenció dels delictes d’odi i les migracions.

En el marc d’aquesta col·laboració les universitats exerciran activitats de formació i sensibilització sobre aquestes àrees, dirigides a professorat, personal d’administració, serveis i estudiants, mitjançant cursos, seminaris i altres activitats culturals que tinguen relació amb aquests temes. També duran a terme estudis i investigacions especialitzats sobre aspectes relacionats amb la igualtat en la diversitat.

Així mateix, les cinc universitats valencianes que subscriuen els convenis de col·laboració s’encarregaran de posar en marxa unitats d’orientació i atenció per a la comunitat universitària, en relació, igualment, a la diversitat etnicocultural, la diversitat sexual i familiar, la igualtat de tracte, la no-discriminació i la prevenció dels delictes d’odi i les migracions.

Finançament de 200.000 euros

A través d’aquests convenis anuals, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives col·labora amb les universitats des de 2017.

Concretament, i per a aquest exercici, la Conselleria destinarà als convenis de col·laboració amb la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i la Universitat d’Alacant (UA) un finançament de 40.000 euros a cada una.

Per al finançament de les activitats de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) i la Universitat Politècnica de València (UPV), cada una comptarà amb 30.000 euros.

I finalment, la Universitat de València - Estudi General (UV) tindrà un finançament de 60.000 euros per a realitzar accions encaminades a la promoció de la igualtat en la diversitat.