Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Viu la solidaritat

L’IVAJ inicia la campanya d’estiu de ‘Viu la solidaritat 2022’ amb dos camps de voluntariat juvenil a Xàtiva i Alcossebre

02/07/2022
  • Es tracta del camp ‘Diverteix-te I’ a Alcossebre, per a majors de 18 anys, i ‘La pujada al castell’ per a joves de 15 a 17 anys, a Xàtiva 
  • L’oferta de camps d’aquest estiu inclou, en total, 9 projectes a Viver, Xàtiva, Biar, Millares, Alcossebre, Benicàssim, Chera i Teulada-Moraira 

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) inicia aquest cap de setmana la campanya d’estiu de ‘Viu la solidaritat 2022’ amb la celebració dels dos primers camps de voluntariat juvenil a Xàtiva i Alcossebre, dirigits a joves amb edats compreses entre els 15 i els 30 anys. 

El primer d’aquests camps, ‘Diverteix-te I’, està dirigit a joves d’entre 18 i 30 anys i té lloc entre el 3 i el 17 de juliol al campament Jaume I d’Alcossebre. El camp té com a finalitat la convivència, la cura i l’assistència de xiquets i xiquetes de 9 a 12 anys tutelats i tutelades per la Generalitat, així com la programació i la realització d’activitats d’oci educatiu i de temps lliure. 

‘La pujada al castell’, a Xàtiva, és el segon camp que s’inicia aquest estiu i està dirigit a joves de 15 a 17 anys. Tindrà lloc del 4 al 17 de juliol. Es tracta d’un camp de voluntariat mediambiental l’objectiu del qual és adequar i condicionar la pujada al castell atesa la importància de conservació del patrimoni històric i natural del municipi de Xàtiva, i alhora generar un impacte formatiu i educatiu a través de la conscienciació, la reconstrucció i la sensibilització mediambiental. 

Entre les tasques principals del camp es troba la rehabilitació de camins i sendes, el desbrossament, la neteja de la zona, l’eliminació de residus i enderrocs, i la senyalització i el condicionament de marges de camins.

Projectes ‘Viu la solidaritat’ 

Els camps de voluntariat juvenil són activitats juvenils en les quals un grup de joves de procedències diferents es compromet de manera voluntària i desinteressada al desenvolupament d’un projecte de treball amb contingut d’interés social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació, culturals, activitats formatives, etc., amb l’objectiu de fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural. 

Amb la finalitat de facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat, l’IVAJ ha convocat per a aquest estiu 250 places als camps de voluntariat juvenil per a dur a terme activitats dirigides a desenvolupar projectes amb contingut social de diverses modalitats.

‘Viu la solidaritat’ inclou per a aquest estiu un total de 9 projectes, dos dels quals són per a joves de 15 a 17 anys: ‘La pujada al castell’, a Xàtiva, del 4 al 17 juliol, i ‘El Prado I’, a Viver, del 15 al 29 de juliol. 

Per a majors d’edat, de 18 a 30 anys, són set les propostes: ‘Anima’t’, del 17 al 31 de juliol a l’alberg juvenil de Biar; ‘Menudes il·lusions’, del 31 de juliol al 14 d’agost, a Benicàssim; ‘Diverteix-te I’, a Alcossebre, del 3 al 17 de juliol, al campament Jaume I d’Alcossebre, i ‘Diverteix-te II’, del 16 al 30 de juliol, a l’alberg La Marina de Teulada-Moraira.

També s’ofereixen els projectes ‘El Prado II’, a Viver, del 31 de juliol al 14 d’agost; ‘Parc Natural Chera - Sot de Chera’, del 15 al 29 de juliol, i finalment el camp ‘El Castillet’ de Millares, del 18 al 31 de juliol. 

Als camps de voluntariat juvenil organitzats a la Comunitat Valenciana s’inclouen els serveis d’allotjament, alimentació en règim de pensió completa, formació necessària per al desenvolupament correcte del projecte tècnic i un programa d’oci educatiu amb activitats d’animació i culturals que es desenvoluparan durant el torn, així com assegurança d’accident i de responsabilitat civil. 

A més, per a aquest estiu s’ofereixen al voltant de 200 places per a joves entre els 15 i els 30 anys en camps de les comunitats autònomes d’Andalusia, Aragó, Cantàbria, Catalunya, Ceuta, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Euskadi, Extremadura, Galícia, La Rioja, la Comunitat de Madrid, Múrcia i Navarra. 

Així mateix, a través del Servei Voluntari Internacional (SVI), s’ofereixen també places per a joves de 18 a 30 anys en camps de voluntariat organitzats en altres països.