Presidència
Consell Valencià de Turisme

Colomer destaca que les reserves a través del Bo Viatge s’han incrementat un 64 % en el primer semestre de 2022 respecte al mateix període de 2021

30/06/2022
Consell Valencià de Turisme
  • El secretari autonòmic de Turisme ha presidit el Consell Valencià del Turisme
  • S’ha donat a conéixer l’esborrany del decret pel qual es regularà l’activitat turística gastronòmica a la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit la sessió ordinària del Consell Valencià del Turisme, en què ha destacat els bons resultats obtinguts a través del ‘Bo Viatge Comunitat Valenciana’.

Així, Colomer ha destacat que durant el primer semestre de 2022 “hi ha hagut un increment considerable de reserves a través del Bo Viatge respecte al primer semestre de 2021”, i ha explicat que ja “hem tramitat 26.000 bons enguany, enfront dels 15.800 en el mateix període de l’any passat”, un 64,19 % més.

El titular de Turisme s’ha mostrat partidari de mantindre el Bo Viatge, ja que és una eina “molt positiva per a mantindre actiu el sector”, i ha avançat que el pròxim mes de setembre “reprendrem el programa del Bo Viatge”, que compta amb un pressupost pròxim als huit milions d’euros “per a ajudar a fer que el final d’any siga també dinàmic en el sector turístic”.

En el Consell Valencià del Turisme també s’ha abordat l’actual situació del sector turístic. En aquest sentit, Colomer ha assenyalat que “és un estiu amb una previsió turística dinàmica i positiva”, però ha remarcat que “hem de treballar també per superar l’estiu impulsant la desestacionalització de l’activitat turística”.

Francesc Colomer ha posat de manifest que “la preocupació està ara en la inflació”, per la qual cosa ha assenyalat que des de Turisme “n’estarem molt pendents”, i ha reconegut “el gran esforç que estan realitzant els empresaris del sector turístic perquè no repercutisca aquest augment dels costos de producció en el preu final”.

Decret per a regular l’activitat turística gastronòmica

En aquesta sessió ordinària del Consell Valencià del Turisme també s’ha donat a conéixer l’esborrany del decret pel qual es regularà l’activitat turística gastronòmica a la Comunitat Valenciana.

Aquest decret regularà la gastronomia com a activitat turística i establirà les condicions que han de reunir els establiments de la Comunitat Valenciana perquè la gastronomia siga una raó més per a visitar la destinació Comunitat Valenciana.

Segons ha manifestat el secretari autonòmic de Turisme, “aquest nou decret ha comptat amb la participació de la ciutadania i amb el consens del sector turístic en la seua elaboració”. A més, ha recalcat que “la gastronomia és un dels valors turístics que tenim per a inspirar el viatge”, i aquest decret “posarà l’èmfasi en la qualitat i l’excel·lència”.

Un altre dels punts tractats en el Consell Valencià del Turisme ha sigut la introducció d’algunes modificacions en la Llei de turisme, oci i hospitalitat a través de la Llei de mesures 2022. Així, Colomer ha anunciat que la pirotècnia i les societats musicals de la Comunitat Valenciana, en totes les variants, s’han inclòs en la llei com a recursos turístics de primer ordre.

El Consell Valencià del Turisme és l’òrgan col·legiat superior de consulta i assessorament del Consell en matèria de turisme, del qual formen part representants de les administracions públiques i els agents implicats en el sector turístic de la Comunitat Valenciana, com ara associacions, sindicats, i experts i persones de prestigi reconegut en matèria turística.

Galeria d'imatges