Presidència
Innovación Turística

Turisme Comunitat Valenciana destina 2,5 milions d’euros a un nou sistema d’intel·ligència turística que transmetrà coneixement al sector

01/07/2022
  • Aquesta fórmula donarà suport a la innovació en la gestió del turisme i facilitarà l’anticipació i l’adaptació de l’oferta a les tendències del mercat
  • Es crearà, a més, una oficina de gestió de projectes que reforçarà l’estratègia d’innovació turística de la Generalitat
  • El director d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar, afirma que “els fons europeus ens han donat el baló d’oxigen en l’Administració en el moment perfecte”
Benidorm.

Turisme Comunitat Valenciana destina un total de 2,5 milions d’euros a un nou sistema d’intel·ligència turística, denominat SIT-CV, per a generar i transmetre coneixement al sector turístic professional.

En definitiva, aquesta fórmula impulsada des de l’àrea d’Intel·ligència Turística de Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), permetrà visualitzar informes i quadres de comandament interactius per a una presa de decisions estratègiques avançada. 

Per al director d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar, “els fons europeus ens han donat el baló d’oxigen en l’Administració en el moment perfecte”.
Villar ha afirmat que “la revolució tecnològica ens impulsa a la creació d’aquest sistema, que permetrà nodrir de dades les empreses i les destinacions perquè puguen gestionar de manera eficient el turisme”.

El responsable d’Intel·ligència Turística del Consell ha assegurat que “la informació que manejarà el sistema alinearà la transformació de la destinació o l’empresa turística amb els ODS, al mateix temps que impulsarà la digitalització”.

El nou SIT-CV és una plataforma que es concep com a trobada de tots els agents del sector turístic, en compliment de la Llei 15/2018, de 7 de juny, de la Generalitat, de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat. 

Aquest projecte d’impuls a la intel·ligència turística de la Comunitat Valenciana s’ha d’implantar en un any, més dos d’evolució d’aquest. La licitació ja ha eixit publicada per 2,5 milions d’euros en un sol lot, però amb dos objectes diferents. D’una banda, el disseny, el desenvolupament, la posada en marxa i el manteniment d’aquest sistema SIT-CV; d’altra banda, la creació d’una oficina de gestió de projectes (PMO).

Finalment, cal assenyalar que la Smart Data Office d’Invat·tur està treballant en l’anàlisi de dades, realitzant predicció amb diversos experiments amb intel·ligència artificial. El que es pretén en el futur és la concentració de serveis per a la creació i l’evolució del SIT-CV, i el reforç per a la gestió de l’estratègia de Turisme CV en matèria d’innovació turística.