Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universidad

La convocatòria extraordinària de la PAU mobilitzarà 4.199 estudiants i 611 docents del 5 al 7 de juliol

03/07/2022
  • Les notes es podran conéixer el dia 12 de juliol a partir de les 17.00 hores a través del portal de l’alumnat
  • La consellera Josefina Bueno ha afirmat que “els i les joves són el capital humà més important que tenim per a assolir una societat més igualitària, justa i sostenible”
Alicante.

Un total de 4.199 estudiants i 611 docents de la Comunitat Valenciana participaran la setmana que ve en la convocatòria extraordinària de les proves d’accés a la Universitat 2022 (PAU), que tindran lloc del 5 al 7 de juliol.

Dels 4.199 estudiants que es presenten a la PAU, 3.961 procedeixen de cursar Batxillerat en qualsevol de les tres modalitats, mentre que la resta de l’alumnat accedeix a les PAU a través de cicles formatius.

El 56 % de l’estudiantat que es presentarà a les proves són dones i el 44 %, homes.

Per universitats, les dues universitats de la província de València són les que acolliran un nombre més gran d’estudiants, amb 1.080 alumnes que s’examinaran a la Universitat Politècnica de València, i 992 a la Universitat de València.

Hi segueixen les dues universitats de la província d’Alacant, que acolliran un total de 1.657 alumnes, 763 dels quals realitzaran les proves a la Universitat Miguel Hernández d’Elx i 894 a la Universitat d’Alacant.

Finalment, a la Universitat Jaume I de Castelló s’examinaran un total de 470 alumnes.

Quant al professorat que vetlarà pel desenvolupament correcte de les proves, es constituiran 32 tribunals en els quals participaran un total de 611 docents. En concret, la Universitat Miguel Hernández d’Elx constituirà 11 tribunals; 7 tribunals conformaran la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València; 4 tribunals constituiran la Universitat d’Alacant, i finalment, 3 tribunals de la Universitat Jaume I de Castelló. 

El dimarts 5 de juliol, a les 9.30 hores, comencen les proves de la convocatòria extraordinària amb l’examen d’Història d’Espanya, i conclouran dijous que ve, 7 de juliol, amb la celebració, a les 15.30 hores, dels exàmens corresponents a les assignatures de Grec, Arts Escèniques II, Idioma Alemany, Idioma Francés i Idioma Italià.

Les notes es podran conéixer el dia 12 de juliol a partir de les 17.00 hores a través del portal de l’alumnat.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha volgut desitjar sort i animar els i les estudiants perquè facen un últim esforç abans de començar les vacances d’estiu: “Aquests dies són molt importants per al futur dels nostres joves, perquè hauran de decidir què volen estudiar i a què es volen dedicar professionalment”.

“Les i els futurs biòlegs o investigadors estaran asseguts a partir del dimarts enfrontant-se a les proves que els obriran les portes del seu futur professional, en igualtat de condicions”, ha assenyalat la consellera Bueno. “Ells són el capital humà més important que tenim per a assolir una societat més igualitària, justa i sostenible”.