Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Igualtat

Aitana Mas basarà una de les seues principals línies de treball en el suport als equips municipals de Serveis Socials

04/07/2022
  • La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha visitat la seua localitat natal, Crevillent, en el seu primer acte institucional
  • Mas continuarà així “amb la política de foment dels equips municipals de serveis socials impulsada” per la seua predecessora

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha manifestat la seua voluntat que el suport als Serveis Socials municipals i les persones que els integren continuen sent una de les principals línies de treball del departament que dirigeix des del 30 de juny passat.

Mas ha triat el seu municipi natal, Crevillent, per a realitzar el seu primer acte com a vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en el qual ha aprofitat per a reunir-se amb l’alcalde del municipi, així com la regidora de Serveis Socials del municipi i les entitats de l’àmbit social que hi tenen seu.

La construcció d’un Sistema Públic Valencià de Serveis Socials des del suport al municipalisme, “com a instrument per a fomentar les polítiques de proximitat, ha sigut una de les prioritats del Consell del Botànic, i ho continuarà sent” per a la nova titular de les competències d’Igualtat, que seguirà “la línia de la seua predecessora en el càrrec”. 

“La construcció d’un sistema públic digne fa necessari fomentar i consolidar els equips municipals d’atenció primària”, la qual cosa ha portat a la Conselleria a incrementar la partida per a finançar la contractació de personal, dels 9,6 milions d’euros que es van destinar en 2015 als 577,2 de 2021, 5,8 dels quals corresponen a Castelló, 27,5 a València i 23,7 a Alacant. 

Aquest increment de finançament autonòmic ha permés als ajuntaments comptar amb fons per a la contractació de 2.604 professionals, 279 dels quals serien a la província de Castelló, 1.241 a la de València i 1.083 a la d’Alacant. En 2015, la partida pressupostària només permetia la contractació de 353 persones (51 a Castelló, 149 a València i 152 a Alacant).

Visita a infraestructures

Mas ha aprofitat la seua visita a Crevillent per a recórrer algunes de les infraestructures de serveis socials del municipi incloses en el Pla Convivint d’infraestructures socials, entre les quals es troba el centre de rehabilitació i integració social (CRIS) per a persones amb trastorn mental greu.

Aquest edifici es va inaugurar en 2015 i mai va entrar en funcionament, per la qual cosa l’objectiu, a través del Pla Convivint, és reprendre les obres que es van inaugurar en un edifici que no estava construït d’acord amb la llei.

El CRIS de Crevillent comptarà amb 50 places per a atendre de manera ambulatòria persones amb problemes de salut mental de la comarca i s’inclourà en el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.


 

Galeria d'imatges