Presidència
Municipi Turístic

Colomer lliura el distintiu que acredita Morella amb la condició de municipi turístic d’excel·lència

05/07/2022
Entrega distintivo Municipio Turístico al Ayuntamiento de Morella
  • Amb aquesta incorporació, ja són 17 les destinacions de la Comunitat Valenciana que compten amb el distintiu Municipi Turístic
  • El secretari autonòmic de Turisme ha inaugurat també les Jornades Formatives ISEACV, que acull Morella del 5 al 8 de juliol
  • Es tracta d’una proposta que alberga per primera vegada el CdT de Morella, l’objectiu de la qual és portar la cultura del disseny a l’entorn rural

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el distintiu que acredita la destinació amb la condició de municipi turístic d’excel·lència de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha mostrat el seu respecte a la destinació i a la corporació municipal per superar totes les exigències del nou Estatut del municipi turístic, al mateix temps que ha reconegut l’esforç del sector per a continuar avançant.

Per al responsable de la política turística del Consell, amb aquest reconeixement “Morella comença una etapa nova, en la qual a les millors coses del passat, cal afegir-hi les millors del futur”. 

Amb aquesta incorporació, ja són 17 els municipis turístics de la Comunitat Valenciana que compten amb aquest distintiu, concorde al nou Estatut del municipi turístic, regulat pel Decret 5/2020 de regulació de l’Estatut i modificat pel Decret 203/2021, de 17 de desembre.

Una nova regulació que, segons ha destacat Francesc Colomer, “permet reconceptualitzar la definició de municipi turístic”, en la qual la destinació ha de ser, a judici seu, “molt més proactiva, amb un model de gestió que incloga paràmetres com la intel·ligència turística, els plans de sostenibilitat, els plans estratègics i els òrgans de cooperació publicoprivats”.

En aquesta línia, ha destacat que “amb el nou Estatut de municipi turístic es mesura l’actitud, individual i col·lectiva, d’una ciutat que aspira a ser destinació turística del segle XXI”.

En concret, els municipis turístics de la província de Castelló declarats amb la nova regulació són: Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa i Morella; a la província de València, compten amb la distinció la ciutat de València, Gandia, Cullera i Puçol, i a la província d’Alacant, són municipis turístics, segons la nova regulació, les destinacions de Benidorm, el Campello, Calp, Dénia, Finestrat, el Castell de Guadalest, Altea i Santa Pola.

Jornades Formatives ISEACV al CdT de Morella

Prèviament al lliurament d’aquest distintiu, el titular de Turisme ha inaugurat les Jornades Formatives ‘Disseny i ceràmica’, que organitza l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV) al Centre de Turisme (CdT) de Morella.

Colomer ha recalcat que “aquesta trobada és un espai de tots i per a tots, així com d’innovació i avanç”. El titular de Turisme ha insistit que “el capital humà és fonamental, sobretot en zones de perill de despoblament”. En aquest sentit, ha destacat que “els centres de turisme d’interior també busquen aquest reforç i donar noves oportunitats al territori”.

Colomer ha recordat els centres CdT d’interior de Turisme com Requena, Alcoi i Morella, que “fan possible generar un espai de formació per al turisme, que redunda en el coneixement del territori i de l’entorn, i esdevenen prescriptors de la destinació”.

Aquestes jornades es desenvolupen del 5 al 8 de juliol i aspiren a ser un punt de trobada de docents, professionals i estudiants d’ensenyaments artístics superiors. La finalitat és compartir experiències, conéixer noves propostes pedagògiques i formar-se en noves tècniques. Per això, es realitzaran tallers, conferències, taules redones i exposicions.

Una proposta que alberga per primera vegada el CdT de Morella, que també vol portar la cultura del disseny a l’entorn rural d’interior, tenint present les experiències innovadores que en aquest sentit ja s’estan duent a terme a la comarca, aportant innovació a empreses tradicionals i als seus municipis.

Galeria d'imatges