Presidència
Connectivitat aèria

Colomer reitera la voluntat de Turisme de recuperar el vol directe València - Nova York

06/07/2022
Colomer reitera la voluntat de Turisme de recuperar el vol directe València - Nova York
  • Destaca que es tracta de “un mercat molt important, per la seua capacitat de despesa i el seu interés per la cultura i gastronomia”
  • El secretari autonòmic de Turisme ha inaugurat la ‘I Jornada de Connectivitat Aèria’ a València, promoguda per Turespaña i AENA
  • L'aeroport d'Alacant-Elx compta per a aquest estiu amb connexions directes a 118 destins 

 

El secretari autonòmic de Turisme ha inaugurat la I Jornada de Connectivitat Aèria a València, promoguda per Turespaña i AENA

L’aeroport d’Alacant-Elx compta per a aquest estiu amb connexions directes a 118 destinacions

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat aquest dimecres que “un dels reptes referents a connectivitat aèria de Turisme Comunitat Valenciana és recuperar el vol directe de València - Nova York”.

 

Per a Colomer, es tracta d’“un mercat molt important per la capacitat de despesa i l’interés per la cultura i la gastronomia que té”. Juntament amb el mercat americà, l’asiàtic i el d’Europa de l’Est són “els mercats emergents en els quals Turisme està posant el focus”, ha assenyalat Colomer.

 

El responsable de la política turística del Consell ha realitzat aquestes declaracions, després de la inauguració de la I Jornada de Connectivitat Aèria, celebrada en Veles e Vents de València i promoguda per Turespaña i AENA, juntament amb Turisme Comunitat Valenciana, València Turisme i Visit València.

 

En aquest context, el titular de Turisme ha destacat la importància de “compartir una mirada conjunta, transversal i integral entre destinacions, aeroports i companyies aèries, i establir una relació fluida”. Així mateix, ha advocat per “percebre el mercat i anticipar-nos” i “posar el focus en les nostres dificultats per a superar-les”.

 

Colomer ha estat acompanyat pel regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García, que ha agraït la presència de Colomer i ha assenyalat que “és un orgull que aquesta jornada se celebre a València”.

 

I Jornada de Connectivitat Aèria

 

La I Jornada de Connectivitat Aèria és una iniciativa de Turespaña i AENA, que acull enguany la ciutat de València pel seu creixement i les possibilitats quant a noves connexions, i reuneix el sector i diverses aerolínies per a debatre i veure la situació, les perspectives i l’evolució del mercat aeri en general, especialment de la destinació Comunitat Valenciana.

 

En aquesta edició, la jornada compta amb l’assistència d’11 línies aèries, entre les quals hi ha algunes de les més importants d’entre les que operen en aeroports de la Comunitat Valenciana, com Ryanair, Vueling, Air Nostrum, Wizz Air, Eurowings o Jet2.

 

Cal destacar també l’assistència de representants d’United Airlines, l’aerolínia nord-americana que recentment ha començat a operar connexions directes des de Nova York fins a Tenerife i Palma.

 

Connectivitat aèria a la Comunitat Valenciana

 

Per a aquesta temporada estival 2022, els aeroports de la Comunitat Valenciana han recuperat bona part de les connexions i l’activitat que van tindre en l’època prepandèmica, encara que no s’ha arribat als nivells de 2019, però amb creixements espectaculars sobre les xifres de 2021.

 

Segons dades d’AENA, l’aeroport d’Alacant-Elx compta per a l’estiu de 2022 amb connexions directes a 118 destinacions operades per 36 companyies aèries. De gener a maig de 2022 va comptar amb quasi 4,5 milions de passatgers, és a dir, un 763 % més que en el mateix període de l’any anterior. Les previsions apunten a acumular entre 12 i 13 milions de passatgers a la fi d’any, enfront dels més de 15 milions de 2019.

 

Per la seua banda, l’aeroport de València compta en aquests moments amb connexions directes a 90 destinacions operades per 32 companyies. De gener a maig de 2022 va comptar amb quasi 2,8 milions de passatgers, és a dir, un 511 % més que en el mateix període de l’any anterior. Les previsions avancen que podria acabar l’any amb uns 6,5 o 7 milions de passatgers, en contrast amb el rècord de més de 8 milions de 2019.

Galeria d'imatges