Presidència

El Consell impulsa sis plans de dinamització i governança turística nous per a potenciar els recursos turístics de la Comunitat Valenciana

08/07/2022
  • Aprova els plans del Maestrat Ànima Interior, la Plana Baixa, la Plana de l’Arc, Espadà Millars, l’Alt Palància i l’Alt Maestrat
  • L’objectiu és la innovació, la modernització, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l’oferta

El Consell ha autoritzat la subscripció de sis convenis de col·laboració nous entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i diverses entitats per al desenvolupament dels plans de dinamització i governança turística del Maestrat Ànima Interior, la Plana Baixa, la Plana de l’Arc, l’Alt Palància, la Mancomunitat Espadà Millars i l’Alt Maestrat.

Mitjançant aquests convenis es proposa executar actuacions que busquen l’augment de la qualitat dels serveis turístics del territori; la millora del medi urbà i natural; l’ampliació i la millora dels espais d’ús públic; l’augment, la diversificació i la millora de l’oferta complementària; la valoració dels recursos turístics; la creació de nous productes, i la sensibilització i la implicació de la població i els agents locals en una cultura de qualitat.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, la modernització, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l’oferta, atesos fonamentalment els criteris de millora de la competitivitat, la sostenibilitat i el reequilibri socioterritorial.

Maestrat Ànima Interior

En concret, el Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i l’Associació de Promoció i Dinamització Socioeconòmica Maestrat Ànima Interior per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística en 2022.

L’import total màxim de cost d’execució de les actuacions a desenvolupar mitjançant aquest conveni ascendeix a 390.000 euros, que seran finançats per les tres entitats a parts iguals, amb la qual cosa Turisme Comunitat Valenciana subvencionarà l’acord amb un terç del total, 130.000 euros.

L’Associació de Promoció i Dinamització Socioeconòmica Maestrat Ànima Interior agrupa un total de nou municipis: Xert, Vilar de Canes, Traiguera, Tírig, Sant Mateu, Rossell, la Jana, Cervera del Maestrat i Canet lo Roig, amb l’objectiu de donar a conéixer el potencial turístic i econòmic del territori.

La Plana Baixa

El Consell ha aprovat també la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i el Consorci Gestor del Pacte Territorial per a la Creació d’Ocupació de la Plana Baixa, per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística de la Plana Baixa durant l’exercici 2022.

L’import total màxim del cost d’execució de les actuacions a desenvolupar mitjançant aquest conveni ascendeix a 390.000 euros, que seran finançats per les tres entitats a parts iguals. D’aquesta manera, Turisme Comunitat Valenciana hi destinarà 130.000 euros.

El Consorci Gestor del Pacte Territorial per a la Creació d’Ocupació de la Plana Baixa el conformen els municipis de Nules, Xilxes, Alfondeguilla, la Vall d’Uixó, Artana, Almenara, Eslida, la Llosa, Moncofa i la Vilavella. 

La Plana de l’Arc

El Consell ha donat també llum verda al conveni entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i l’Associació Intermunicipal de Dinamització i Promoció de la Plana de l’Arc.

Per a aquest pla, Turisme CV hi destinarà un total de 130.000 euros, un terç del total. l’Associació Intermunicipal de la Plana de l’Arc la conformen els municipis de Benlloc, Cabanes, Sierra Engarcerán, les Coves de Vinromà, la Torre d’en Doménec, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i la Vall d’Alba.

Mancomunitat Espadà Millars

El Consell ha aprovat també la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Castelló Costa Azahar i la Mancomunitat Espadà Millars.

Mitjançant aquest conveni, les tres entitats finançaran l’import total de les actuacions a parts iguals. Així, Turisme Comunitat Valenciana hi destinarà 50.000 euros.

La Mancomunitat Espadà Millars està integrada per quinze municipis: Aín, Alcudia de Veo, Argelita, Ayódar, Espadilla, Fanzara, Fuentes de Ayódar, Ribesalbes, Suera, Tales, Toga, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat i Villamalur.

Mancomunitat de l’Alt Palància

Així mateix, el Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i la Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Palància durant l’exercici 2022.

L’import total màxim de les actuacions ascendeix a 150.000 euros, que es financen entre les tres parts signants a parts iguals, per la qual cosa Turisme Comunitat Valenciana hi destina 50.000 euros.

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Palància la conformen els municipis següents: Almedíjar, Altura, Azuébar, Barracas, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Fuente la Reina, Gaibiel, Geldo, Higueras, Jérica, Matet, Algimia de Almonacid, Navajas, Pavías, Pina de Montalgrao, Sacañet, Soneja, Sot de Ferrer, Viver, Teresa, Torás, El Toro, Vall de Almonacid i Villanueva de Viver.

Alt Maestrat

Finalment, el Consell ha autoritzat també el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística en 2022.

El cost total màxim d’execució de les actuacions ascendeix a 150.000 euros i Turisme Comunitat Valenciana hi aportarà un terç del total, 50.000 euros en 2022.

En el Pla de dinamització i governança turística de l’Alt Maestrat estan implicats els municipis de Catí, Culla, Benassal, Ares del Maestrat i Albocàsser, amb l’objectiu de dotar de valor el seu important patrimoni històric, cultural, gastronòmic i paisatgístic, amb la finalitat de potenciar i desenvolupar el turisme d’interior de la província de Castelló.