Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Mobilitat sostenible

Obres Públiques continua estenent la xarxa de vies de vianants i ciclistes amb la construcció d’un nou tram a la Pobla Tornesa

10/07/2022
Obres Públiques continua estenent la xarxa de vies de vianants i ciclistes amb la construcció d’un nou tram a la Pobla Tornesa
  • Amb una inversió de 600.000 euros, la cicloruta anirà adossada a la CV-15 fins a enllaçar amb la cicloruta CR-160
  • Amb aquesta nova via es resoldrà l’actual falta de connexió en condicions de seguretat per al trànsit de bicicletes i vianants entre la Pobla Tornesa i Vilafamés

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat continua estenent la xarxa de vies de vianants i ciclistes amb la construcció d’un nou tram a la Pobla Tornesa, que està previst que es concloga a finals del pròxim mes de setembre.

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Roser Obrer, que ha fet seguiment de les obres, ha destacat la inversió de 600.000 euros en aquest nou vial per a vianants i ciclistes a la CV-15, que representa “una important millora de la seguretat viària i un impuls a la mobilitat sostenible dels municipis d’interior de la província de Castelló”.

Amb aquesta nova via es resoldrà l’actual falta de connexió en condicions de seguretat per al trànsit de bicicletes i vianants entre la Pobla Tornesa i Vilafamés.

La cicloruta anirà adossada a la CV-15 pel seu marge dret fins a la intersecció amb la Via Augusta, on creuarà al marge esquerre de la carretera i continuarà fins a enllaçar amb la cicloruta CR-160. La via estarà separada i protegida de la calçada principal de la CV-15 en els trams en què discorre en la mateixa cota que la carretera.

A més, s’inclouen dues estructures per a salvar dos llits. D’una banda, el Riu de la Pobla, on s’executarà una estructura que servirà també per a superar el camí dels Aiguamolls, que creua la CV-15 per davall i en paral·lel al Riu de la Pobla. D’altra banda, la Rambleta se salvarà mitjançant tres estructures en forma de U invertida de formigó armat, sobre les quals transcorrerà la cicloruta.

La CV-15 en aquest tram té una amplària de calçada de 8,60 m, amb carrils de 3,50 m, i amb una intensitat mitjana diària (IMD) de 10.388 vehicles/dia amb un 14,3 % de pesants, per la proximitat dels polígons industrials de Vilafamés i la Vall d’Alba i l’eix estratègic que suposa aquesta via per a la connexió de l’interior amb el litoral de Castelló. La seguretat viària de ciclistes i vianants, per tant, es veu afectada per aquesta situació.

Actualment, hi ha una cicloruta (CR-15) a la CV-15 que enllaça la glorieta d’accés a Vilafamés (CV-160) amb l’accés nord a la Pobla Tornesa; la connexió d’aquesta cicloruta amb l’anell de la glorieta d’enllaç amb la CV-10 es troba també resolta.

Galeria d'imatges