Presidència

El Consell posa en marxa una campanya de promoció per a donar a conéixer les activitats del segon semestre de l'Any Fuster

08/07/2022
El Consell posa en marxa una campanya de promoció per a donar a conéixer les activitats del segon semestre de l'Any Fuster
  • El comité executiu s'ha reunit aquest divendres per a perfilar la programació d'actes que es desenvoluparan fins a final de 2022
  • Entre les noves activitats destaquen una exposició en el Centre del Carmen, cicles de projeccions en la Filmoteca i conferències en l'IVAM
  • A més, es posa en marxa una web oficial per a difondre iniciatives, accions i informació rellevant relacionades amb l'Any Joan Fuster

El Consell posarà en marxa una campanya de promoció per a donar a conéixer les activitats del segon semestre de l'Any Fuster i el web oficial, que s’ha creat ‘ex professo’ per a difondre els actes i les iniciatives més rellevants.

En aquest sentit, la directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, ha indicat que, des de Presidència de la Generalitat, “hem desenvolupat una campanya de difusió per a continuar divulgant les activitats que celebren l'Any Fuster durant els pròxims mesos fins a la darreria de 2022”.

“Arranquem ara – ha continuat Escribano –, però la campanya agafa força al setembre, data a partir de la qual estan programats els actes més importants de l'Any Fuster, que arriba al seu cim el mes de novembre amb la celebració de l'aniversari del seu naixement”.

La comissió commemorativa del 'Any Joan Fuster' s'ha reunit aquest divendres per a acabar de perfilar la programació d'actes del segon semestre de 2022. Així mateix, ha acordat la posada en marxa del web oficial que difondrà els actes i les iniciatives més rellevants relacionades amb l'escriptor valencià.

Per la seua banda, el comissionat per a la commemoració del centenari del naixement de Joan Fuster, i director del Comité Executiu, Francesc Pérez, ha informat que, des de setembre fins a la darreria de l’any, “realitzarem diverses activitats, entre les quals destaquen una exposició al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), que itinerarà per diversos municipis de la Comunitat Valenciana, organitzada per la Conselleria de Cultura; un cicle de projeccions en la Filmoteca, i conferències i taules redones, que es realitzaran en l’últim trimestre de l’any a l’IVAM”.

A més del comissionat, la reunió ha comptat també amb la presència de la consellera de Cultura, Raquel Tamarit; la directora general del Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esport, María José Gálvez; el secretari autonòmic de Cultura, Ximo López; el secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet, i el comissionat adjunt, Salvador Ortells.

Segons explica Francesc Pérez, aquesta programació “busca popularitzar la figura de l’escriptor i aproximar-la a les generacions més joves i a tota la població valenciana, així com potenciar-ne la dimensió internacional”.

Així mateix, el comissionat ha recordat que el Ministeri de Cultura també participa en aquesta commemoració a través de la promoció de Joan Fuster, junt amb altres autors com Antonio de Nebrija, José Hierro i Gabriel Ferrater, en la Fira del Llibre de Frankfurt 2022, en la qual Espanya participa com a convidada d’honor. 

A més, el Ministeri de Cultura realitzarà un concurs de relats, en totes les llengües, per a menors de 25 anys, i el mes de novembre, un diàleg sobre l’obra de Fuster.

Web oficial

El comité executiu ha destacat la creació del web oficial, que s’ha “creat per a difondre iniciatives rellevants relacionades amb l’Any Joan Fuster” i en què també es difondrà la programació d’activitats que es realitzarà a partir dels pròxims mesos.

Així, el web, que s’ha posat en funcionament recentment, s’estructura en tres grans apartats: Programació, Informació destacada i Galeria i descarregables. Dins de la informació destacada es poden trobar articles publicats per Joan Fuster en diversos mitjans de comunicació; primeres edicions de llibres i fullets, que l’autor va publicar durant la seua vida, i enllaços d’interés, entre els quals es troba l’ Espai Joan Fuster - SUECA.

El comité executiu està format per les persones que ostenten la Direcció General de Promoció Institucional, la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport, la Direcció General del Llibre i del Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esport, el secretariat del Consell Valencià de Cultura, el comissionat i el comissionat adjunt.

Galeria d'imatges