Presidència
Ocupació

Un estudi de la Generalitat destaca l’avanç de l’ocupació i assenyala que un de cada dos contractes indefinits és a temps complet

10/07/2022
  • La contractació indefinida a temps complet augmenta un 139 % en termes interanuals, una xifra que mostra “el gran dinamisme de l’ocupació”, malgrat el context d’incertesa internacional per la guerra i la inflació
  • La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, subratlla que el ritme de creixement dels contractes indefinits està en “màxims històrics”
  • Berenguer posa en relleu que la taxa de temporalitat s’està reduint “amb intensitat” des de l’entrada en vigor de la reforma laboral

 

La Generalitat ha elaborat un estudi en el qual es constata l’avanç de l’ocupació a la Comunitat Valenciana, del qual es desprén que un de cada dos contractes indefinits és a temps complet.

La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha explicat que el mes de juny les dades d’ocupació han tornat a deixar “dades històriques” de creació d’ocupació, que ha sigut “superior a qualsevol mes de juny anterior”, i de reducció de taxa d’atur que, “de nou, s’ha situat per davall dels valors anteriors a la pandèmia”.

 

En concret, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha crescut en 5.929 en l’últim mes, per la qual cosa el nombre total de persones afiliades és de 2.044.768, cosa que suposa “un rècord històric”.

Berenguer ha assenyalat que l’ocupació creada és “de qualitat” per l’efecte de la reforma laboral, i ha assegurat que la taxa de temporalitat s’està reduint “amb intensitat”, ja que ha baixat 9 punts durant 2022 i se situa en el 18,5 % per primera vegada en dècades, enfront del 30 % que es registrava en 2015.

Pel que fa a la contractació indefinida a temps complet, la directora general ha destacat l’augment del 139 % registrat, respecte al mateix període de l’any anterior, per la qual cosa actualment un de cada dos ciutadans amb contracte indefinit té un contracte a temps complet.

Per a Berenguer, “aquest ritme de creixement dels contractes a temps complet posa de manifest el gran dinamisme del nostre mercat laboral, a pesar del context d’incertesa a escala internacional per la guerra a Ucraïna i la inflació”.

D’altra banda, la directora ha valorat que el dinamisme de l’ocupació es dona de manera generalitzada en tots els sectors d’activitat. En concret, ha explicat que el mes de juny ha registrat creació d’ocupació tant en sectors més estacionals relacionats amb el turisme i l’hostaleria, com en la resta d’activitats, com ara la indústria manufacturera, les activitats administratives, el comerç i la sanitat.

En aquest sentit, ha assenyalat que “la forta recuperació del turisme i de les branques que requereixen un grau d’interacció social major, una vegada relaxades les restriccions de la pandèmia, estan sent un motor fonamental de recuperació”.

L’informe de la Generalitat està basat en les dades oficials del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), l’afiliació a la Seguretat Social i l’Enquesta de població activa (EPA).