Presidència
Reunió en Venta del Moro

Turisme proposa que el decret d’ajudes que prepara el Consell després de l’incendi de Venta del Moro incloga les empreses de turisme actiu

12/07/2022
Reunión Venta del Moro
  • Colomer ha visitat Venta del Moro, on s’ha reunit amb l’alcalde de la localitat, Luís Francisco López, i representants de les empreses de turisme actiu
  • Destaca que les empreses de turisme actiu que treballen a Venta del Moro “han assolit un posicionament turístic” i contribueixen “de manera eficaç contra el despoblament”

Turisme Comunitat Valenciana proposa que el decret d’ajudes que està preparant el Consell, per a pal·liar els danys produïts per l’incendi forestal de Venta del Moro, incloga les empreses de turisme actiu que s’han vist afectades per la paralització de l’activitat durant aquests dies en la zona.

Així ho ha traslladat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, durant la visita a Venta del Moro, a l’alcalde de la localitat, Luís Francisco López, i els representants de les empreses de turisme actiu durant la reunió que han mantingut per a valorar i analitzar la situació de la zona després de l’incendi forestal.

En aquest context, el titular de Turisme ha destacat que les empreses de turisme actiu que treballen en la zona de Venta del Moro “han assolit un posicionament turístic” i ha insistit que, a més, contribueixen “de manera eficaç contra el despoblament i generen economia”.

Colomer ha destacat que Venta del Moro ha aconseguit posicionar-se adequadament “gràcies a l’esforç d’un teixit empresarial reduït que requereix en aquest moment l’empatia, l’escolta activa i la capacitat de reacció de les institucions”.

A més, ha reiterat el compromís de Turisme per proporcionar suport al sector turístic en els moments més complicats i ha assenyalat que “després de la catàstrofe, és molt important preveure aquesta realitat socioeconòmica lligada al turisme, l’esperança i el futur”.

Durant la reunió, també s’han analitzat altres propostes de millora per a mantindre l’activitat turística en la zona, i s’ha valorat el dinamisme que aporta el turisme actiu. Entre aquestes propostes destaca la necessitat de coordinar i controlar la capacitat de càrrega del riu amb Castella-la Manxa, ja que es tracta d’un espai compartit.

Galeria d'imatges