Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
PAU 2022

El 87,86 % de l’estudiantat que s’ha presentat a la prova extraordinària d’accés a la Universitat supera els exàmens

12/07/2022
  • La xifra total d’estudiants que s’han presentat al juliol a la PAU és de 4.105 alumnes, 1.117 dels quals s’han presentat només a la fase voluntària i 2.988 a la fase obligatòria
  • Els resultats es poden consultar en el Portal de l’alumne a través d’aquest enllaç

El 87,86 % de l’alumnat valencià que s’ha presentat a la convocatòria extraordinària de juliol de les proves d’accés a la Universitat ha superat els exàmens. En total, dels i les 2.988 alumnes examinats de la fase obligatòria, han resultat aptes 2.620 estudiants. Aquesta xifra suposa un increment en el nombre d’estudiants aptes d’un 8,1 % en relació amb la convocatòria extraordinària de l’any anterior.

D’altra banda, s’han presentat només a la fase voluntària de les PAU un total de 1.117 estudiants, 225 estudiants dels quals procedeixen de cicles formatius i 892, de Batxillerat. Amb la qual cosa, la xifra global d’alumnes presentats a la convocatòria extraordinària de les PAU enguany ascendeix a 4.105 estudiants, cosa que suposa uns 1.000 més que en la convocatòria de l’any passat.

Quant als percentatges d’aprovats, la UMH és el centre amb més percentatge d’alumnes aprovats, amb un 93,74 % d’aptes; hi segueix l’UJI, amb un 88,77 % d’aptes; la UV compta amb un 86,54 % d’aptes, seguida de la UA, amb un 85,78 %, i la UPV amb un percentatge del 84,45 % d’aptes.

La nota mitjana obtinguda pels alumnes que han superat la fase obligatòria de les PAU al juliol ha sigut de 5,40. En el cas de les dones, la nota mitjana ha sigut lleugerament superior a la dels homes, amb un 5,42 enfront del 5,38 dels homes. Aquesta convocatòria ha millorat la nota mitjana respecte a l’any anterior, que se situava en 5,18.

Per universitats, la nota mitjana més alta ha sigut per a la UMH, amb un 5,697; els estudiants examinats per la UV han obtingut una mitjana de 5,372; hi segueixen els estudiants presentats en l’UJI, amb una mitjana de 5,336; un 5,312 els de la UPV, i una mitjana de 5,281 han obtingut els estudiants examinats a la UA.

Les dades es poden consultar en el Portal de l’alumne a través d’aquest enllaç: consulteu ací; mitjançant l’usuari i la contrasenya que es proporciona a l’alumne en iniciar les proves. Les sol·licituds per a la revisió d’exàmens es presentaran els dies 15, 18 i 19 de juliol, fins a les 14.00 hores.

La Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Preinscripció publicarà la resolució de les revisions, incloent-hi, si és el cas, la tercera revisió, el dia 21 de juliol.

Admissió d’universitats

El pròxim dia 15 de juliol es publicarà el resultat de la preinscripció a les universitats. El termini per a presentar reclamacions serà de tres dies hàbils a partir de la publicació dels resultats, és a dir, els dies 18, 19 i 20 de juliol, i finalitzarà el període de reclamacions el dia 20 a les 14.00 hores.

L’estudiantat que no haja obtingut plaça en els estudis que vol i es trobe en llista d’espera, haurà de consultar les corresponents pàgines web de les universitats per a continuar confirmant el seu interés en la titulació a què vol optar.

L’alumnat que no obtinga plaça quan es resolga el procés de preinscripció amb l’assignació inicial o, posteriorment, en la gestió de les llistes d’espera que realitzen les universitats, n’haurà de consultar les pàgines web i posar-s’hi en contacte al mes de setembre per a sol·licitar les places que hagen quedat vacants.