Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell signa un conveni amb l’FVMP per a impulsar el programa de Territoris Innovadors i dotar els municipis de recursos

15/07/2022
  • Aquesta mesura forma part de la política dirigida a difondre i consolidar una cultura de la innovació en les entitats locals de la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni entre la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a l’impuls del programa Territoris Innovadors a la Comunitat Valenciana durant l’exercici 2022, amb la finalitat de dotar els municipis i els territoris de les capacitats i els recursos necessaris per a impulsar la innovació i la transformació digital.

L’import de l’ajuda per a l’FVMP és de 100.000 euros, amb els quals es pretén impulsar aquest programa que contribueix a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans en termes socials, educatius, mediambientals, econòmics i d’ocupació, així com enfortir el caràcter innovador dels municipis.

Es tracta de desenvolupar quatre línies d’actuació. D’una banda, abordar la formació universitària organitzant un curs de postgrau amb la Universitat de València (UV) per a la creació de la figura d’agent d’innovació per a ajuntaments, dirigit al personal de l’Administració local.

El segon punt és una proposta de formació d’innovació de càrrecs electes, la qual cosa es portarà a la pràctica a través d’un curs per a la millora de la gestió de la innovació municipal per als càrrecs electes de Castelló de la Plana, així com un curs més avançat a València i a Alacant.

El tercer punt fa referència a la segona edició de Terra Innovadora, a través d’una jornada per a potenciar el desenvolupament del concepte d’innovació, que tindrà lloc durant 5 dies, on s’impartiran 15 hores de formació tant per a càrrecs electes com per a personal de l’Administració local.

Finalment, cal destacar la celebració de jornades comarcals per a difondre la plataforma d’autodiagnòstic de Smart City, una formació per al personal de l’Administració pública.