Presidència

Turisme CV destina 680.000 euros al Consell de Cambres per a impulsar la competitivitat d’empreses i destinacions turístiques

13/07/2022
Firma del convenio entre Turisme CV y el Consejo de Cámaras de CV por el Secretario Autonómico de Turisme, Francesc Colomer y por el presidente ...
  • El titular de Turisme, Francesc Colomer, ha subscrit un conveni de col·laboració amb el president del Consell de Cambres, Jose Vicente Morata

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat amb el president del Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, el conveni de col·laboració entre Turisme CV i el Consell de Cambres per al desenvolupament d’actuacions d’interés comú en matèria de qualitat, emprenedoria i promoció de productes.

Turisme Comunitat Valenciana destina 680.000 euros a través d’aquest conveni amb el Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana, per a impulsar la competitivitat d’empreses i destinacions turístiques.

Francesc Colomer ha volgut recalcar que aquesta col·laboració “ens permet generar aquest espai de governança col·laborativa amb els representants del món de l’empresa”, que es tradueix en un treball molt fructífer en l’impuls de la qualitat certificada, la formació i les petites i mitjanes empreses, i de promoció exterior del turisme.

El titular de Turisme ha recalcat la importància d’impulsar la qualitat certificada i ha recordat que en el programa del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (Sicted) “hem aconseguit col·locar-nos al capdavant d’Espanya en el nombre de certificats”.

Colomer ha assenyalat que el conveni subscrit també recull accions per a impulsar formació per a les empreses, i ha assenyalat que d’aquesta manera “donem un servei molt important per a formar i qualificar les pimes”.

També s’ha referit al tercer eix del conveni, la promoció exterior. En aquest sentit, ha recordat la missió comercial que s’ha realitzat enguany a Lisboa, liderada pel president de la Generalitat, i ha destacat que Portugal “és un mercat emergent que hem de consolidar”.

Per la seua banda, el president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, ha declarat que “aquest acord és fonamental, perquè en aquests moments l’activitat turística és un dels motors econòmics”, i ha insistit que “el que és important és que els turistes repetisquen” i per a fer-ho “necessiten tindre uns establiments amb qualitat contrastada i certificada”. Per això, ha destacat que aquest conveni “conté aquesta sensibilització per la qualitat”.

A més, José Vicente Morata ha assenyalat que el turisme a la Comunitat Valenciana “també ajuda les nostres exportacions”, per la qual cosa ha destacat la importància de la promoció per a atraure-hi els turistes i recalca que la col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana “és clau per a la promoció exterior”.

Actuacions emmarcades en el conveni

El Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana durà a terme diverses actuacions dirigides a la consolidació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (Sicted) a la Comunitat Valenciana. En concret, s’estima la realització d’aproximadament 4.450 actuacions.

Així mateix, s’executaran accions per al foment de l’emprenedoria i la competitivitat en el teixit empresarial turístic de la Comunitat Valenciana a través d’eines de transferència de coneixement, innovació i desenvolupament tecnològic, dirigides a autònoms i pimes del sector turístic, que s’articularan a través del programa Accetur que desenvolupa Turisme CV. Concretament, la línia Accetur Crea Empresa i Accetur Avança Pime de suport a empreses joves, emprenedores, en procés de creixement o madures amb dificultats.

A més, mitjançant aquest acord, el Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana també desenvoluparà actuacions de promoció de productes turístics en els diversos mercats nacionals i a l’exterior.

Galeria d'imatges