Presidència
Del 15 al 17 de julio

Turisme Comunitat Valenciana promociona el turisme ornitològic en la fira Global Birdfair del Regne Unit

14/07/2022
  • Per primera vegada, Turisme assisteix a aquest certamen especialitzat amb un estand propi, en el qual estarà present l’Associació de Guies de Birding de la Comunitat Valenciana
  • El Regne Unit és el país amb més quantitat d’observadors d’ocells d’Europa i el primer mercat emissor de turistes internacionals a la Comunitat

Turisme Comunitat Valenciana promociona el turisme ornitològic d’observació d’ocells en la fira del sector més gran i antiga del món, la Global Birdfair, que després de l’aturada de la pandèmia es torna a celebrar al Regne Unit.

Així, del 15 al 17 de juliol, l’oferta de turisme ornitològic de la Comunitat estarà present en aquest certamen que acull Rutland Showground, al municipi d’Oakham, al Regne Unit, el país amb més quantitat d’observadors d’ocells d’Europa i el primer mercat emissor de turistes internacionals a la Comunitat Valenciana.

Per primera vegada, Turisme assistirà a aquest certamen especialitzat amb un estand propi que promocionarà aquest producte juntament amb l’Associació de Guies de Birding de la Comunitat Valenciana, i amb altres marques turístiques de la Comunitat.

El grau de maduresa del producte i la capacitat d’acudir a l’esdeveniment comptant amb especialistes, guies ornitològics, que coneixen àmpliament els diversos ecosistemes valencians on observar ocells segons l’època de l’any, ha fet que Turisme Comunitat Valenciana destaque la seua presència en aquesta fira, que espera una afluència de més de 20.000 assistents.

Per a aquesta edició, Turisme assisteix amb material editat en anglés, com ara una guia d’ocells, un fullet explicatiu del ‘birdwatching’ a la Comunitat Valenciana, una guia de rutes i excursions i un catàleg d’experiències amb una recopilació de les millors ofertes empresarials, entre altres.

La bona connectivitat aèria amb Europa i la diversitat d’hàbitats que es poden visitar a poca distància, entre els uns i els altres, situen la Comunitat Valenciana com una destinació ornitològica amb molts atractius per als qui els agrada realitzar rutes ornitològiques o practicar l’observació d’ocells (‘birdwatching’).

La fira Global Birdfair comptarà amb 226 expositors que ofereixen tots els productes i serveis que els aficionats al sector de turisme ornitològic poden demanar: des de material òptic per a observació i fotografia, fins a les últimes aplicacions per al registre d’ocells, passant per tots els paquets turístics que engloben viatges, transports, guies i allotjaments.

Impuls al turisme ornitològic

El programa de turisme ornitològic impulsat per Turisme Comunitat Valenciana a través de CreaTurisme compta amb diverses empreses adherides (allotjaments, guies ornitològics, agències de viatge i empreses d’activitats) especialitzades en aquesta tipologia turística.

Per a mostrar tots els recursos que formen part d’aquest producte, s’ha posat en marxa una nova web, en la qual també es poden trobar els diversos productes i experiències que ofereixen les empreses adherides al programa Birding Comunitat Valenciana.