Presidència

El Consell col·labora amb l’Ajuntament de Peníscola per a fomentar accions de promoció de turisme cinematogràfic

15/07/2022
  • Turisme Comunitat Valenciana contribuirà econòmicament amb 100.000 euros a través d’un conveni

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Peníscola per a la realització del Pla de promoció del producte cinematogràfic de turisme de Peníscola i de la Comunitat Valenciana en 2022.

Turisme Comunitat Valenciana destinarà 100.000 euros perquè l’Ajuntament de Peníscola duga a terme les actuacions del Pla de promoció del producte cinematogràfic de turisme de Peníscola i de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, s’impulsarà el projecte ‘Peníscola: El plató natural més gran del món’, una acció que pretén mostrar als i les turistes els diversos escenaris de rodatge de la ciutat en una ruta senyalitzada que recorre, a més del nucli antic de la ciutat, també els recursos naturals com les platges o el Parc Natural de la Serra d’Irta.

Aquest projecte pretén posicionar Peníscola com una destinació que no ofereix només turisme de sol i platja. Així, agafant com a base els principals films que formen part de la ruta de Peníscola de cine i les localitzacions d’aquests, es desenvolupa una temàtica de promoció de la destinació vinculada a aquests espais oberts, naturals o historicopatrimonials.

En concret, mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament de Peníscola realitzarà accions per a impulsar experiències de turisme vivencial, una campanya de comàrqueting en premsa i mitjans especialitzats, visites guiades a persones amb discapacitat, així com material promocional de la destinació.

Cal destacar que entre els objectius de Turisme Comunitat Valenciana està la realització d’actuacions encaminades a l’impuls dels diversos productes i les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, entre els quals Peníscola ocupa un lloc destacat com una de les principals destinacions de Castelló.

A més, Peníscola ha esdevingut un escenari extraordinari i excepcional de grans pel·lícules del segle XX i en l’actualitat és localització imprescindible de famoses sèries televisives, la qual cosa li atorga una enorme notorietat.