Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Ports

Rebeca Torró destaca la col·laboració publicoprivada per a obrir el port de Torrevieja a la ciutadania

14/07/2022
Rebeca Torró destaca la col·laboració publicoprivada per a obrir el port de Torrevieja a la ciutadania
  • La consellera ha fet seguiment de les obres de reposició del complex de pescadors, que estan quasi acabades ja i són complementàries de la concessió demanial, per a construir una zona d’oci i comercial
  • En total suposarà una inversió de 20 milions d’euros en una parcel·la de 80.000 metres quadrats, que inclourà la nova zona per a pescadors i tota la reurbanització de l’entorn

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha assenyalat que “gràcies a la col·laboració publicoprivada es regeneraran i es revaloraran 80.000 metres quadrats del port de Torrevieja, la qual cosa repercutirà en beneficis molt importants per als veïns i veïnes de la ciutat i els molts visitants”.

Rebeca Torró ha fet seguiment de les obres de reposició del complex de pescadors que s’estan realitzant al port de Torrevieja, complementàries de la concessió demanial per a construir una zona d’oci i comercial. Aquesta actuació suposa una inversió de 20 milions d’euros i inclou també la construcció d’una llotja, un aparcament i les casetes de pertrets, així com la remodelació de l’antic edifici de duanes, que formen part de les actuacions complementàries.

Segons la consellera, “els ports s’havien construït d’esquena a la ciutat i des de la Generalitat estem treballant per crear una connexió port-ciutat, per obrir-los a la ciutadania; que siguen ports accessibles, sostenibles, i que donen equilibri al desenvolupament econòmic”.

 L’objectiu del projecte al port de Torrevieja és generar una dotació urbana atractiva mitjançant corredors que unisquen els passejos emblemàtics de la ciutat, i que no suposen una barrera per a la connexió física i visual de la trama urbana amb la mar. Es pretén que població i visitants puguen gaudir d’un equipament que connecte els principals recorreguts per als vianants de la ciutat.

Les actuacions previstes inclouen una zona d’oci i comercial, la reordenació de la connexió viària port-ciutat, amb la creació d’espais oberts, plaça, passejos, parc infantil, zona esportiva a l’aire lliure i un aparcament subterrani.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats