Presidència

El Consell aprova la subscripció d’un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Carlet per a rehabilitar el teatre El Siglo

15/07/2022
  • El conveni preveu una subvenció nominativa plurianual d’un màxim de 2.200.000 euros
  • L’objectiu és impulsar la recuperació d’un edifici de rellevància per al patrimoni històric, artístic i cultural de la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat la subscripció d’un conveni mitjançant el qual la Generalitat concedirà a l’Ajuntament de Carlet una subvenció nominativa pluriennal, d’un màxim de 2.200.000 euros, per a rehabilitar el teatre El Siglo.

El conveni subscrit recull l’interés de la Generalitat per impulsar la recuperació d’un edifici de rellevància per al patrimoni històric, artístic i cultural de la Comunitat Valenciana.

La subvenció nominativa a l’Ajuntament de Carlet es divideix en tres anualitats i assolirà un màxim de 2,2 milions d’euros. En concret, 685.000 euros en l’exercici pressupostari de l’any 2022 i dues quantitats de 750.000 euros en els exercicis de 2023 i 2024, supeditades a l’existència de crèdit en les corresponents lleis de pressupostos de la Generalitat.

L’actuació de rehabilitació del teatre es realitzarà a través d’una intervenció respectuosa amb l’edifici i amb el manteniment de les proporcions i els materials actuals, que en permeta la reutilització com un equipament públic de gran importància per al municipi de Carlet.

El teatre El Siglo, que es va començar a construir en 1880 i es va inaugurar el febrer de 1889, està inclòs en el Catàleg de béns i espais protegits de Carlet amb un grau de protecció integral de l’edifici. Atés l’estat de conservació actual, necessita una intervenció integral de rehabilitació per a poder reutilitzar-lo com a espai recreatiu cultural.