Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transporte público

TRAM d’Alacant disposa de més de 20 parades que donen accés a diferents platges de la província d’Alacant

16/07/2022
Tren-TRAM circulando junto a la playa en Alicante
  • Els diumenges del mes de juliol està en marxa la mesura ‘Diumenges Gratis’, impulsada per la Generalitat, en totes les línies de tren i tramvia d’Alacant
  • Les línies 1, 3, 4, 5 i 9 faciliten que les persones usuàries puguen accedir de manera còmoda a aquests punts de la costa

La Generalitat, per mitjà de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), facilita, durant el període estival, l’accés directe a un bon nombre de platges de la província d’Alacant. Les línies 1, 3, 4 i 5 de TRAM d’Alacant, juntament amb la línia 9 que discorre per la costa entre Benidorm i Dénia, permeten accedir de manera còmoda a aquests punts de la costa.

Les quatre línies de tramvia (L1 Luceros-Benidorm; L3 Luceros-El Campello; L4 Luceros-Plaza La Coruña; i L5 Porta del Mar-Plaza La Coruña) disposen de més de 20 parades pròximes a les platges de diferents municipis que permeten que 286 serveis diaris faciliten l’accés a aquestes, des de primera hora del dia i fins a la nit, amb diferents freqüències segons la franja horària i el dia de la setmana.

Diumenges gratuïts

Cal recordar que els diumenges del mes de juliol són gratuïts per a les persones usuàries de la xarxa del TRAM d’Alacant, per la qual cosa els desplaçaments cap a les platges d’Alacant no tenen cap cost per als viatgers i les viatgeres.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conjunt d’accions previstes per la Generalitat en el Pla Reactiva i estarà en vigor fins al 31 de juliol, com va anunciar el president Ximo Puig a les Corts. Amb aquesta campanya, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat també vol fomentar l’ús del transport públic, contribuir a la descongestió de les ciutats i reduir la pol·lució per a continuar avançant en la lluita contra el canvi climàtic.

Parades pròximes

En la línia 1, les parades més pròximes a la platja són El Campello, Amerador, Coveta Fumà, Cala Piteras, Venta Lanuza i Paradís.

En la línia 3, les parades que t’acosten a la costa són La Isleta, Albufereta, Costa Blanca, Carabiners, Muchavista, Les Llances, Fabraquer, Salesians i El Campello, aquesta última també accessible des de la línia 1.

En la línia 4, les parades més pròximes són La Isleta, Albufereta, també disponible en les línies 3 i 5, Cabo Huertas, Avenida Benidorm, Londres i Plaza La Coruña.

En la línia 5, per a desplaçar-se a la platja es poden utilitzar les mateixes parades que la línia 4, més La Marina i Porta del Mar. A més, la línia 9 facilita l’accés a les platges de poblacions com Dénia, Altea o Calp.

La xarxa de TRAM d’Alacant connecta la ciutat d’Alacant amb 12 municipis de la província, que tenen un mitjà de transport que diàriament facilita la mobilitat fins a la platja sense necessitat d’utilitzar el cotxe.

Les persones que desitgen ampliar la informació d’aquests o altres serveis poden telefonar al número 900 72 04 72 d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant. Aquesta informació també està disponible en la pàgina www.tramalacant.es i en xarxes socials @TramdeAlicante y @tramalacant_fgv.

Galeria d'imatges