Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell autoritza un acord de col·laboració entre la Generalitat i Green Building Council Espanya

22/07/2022
  • L’objectiu és fomentar activitats de promoció de la sostenibilitat ambiental, social i econòmica relacionades amb l’edificació
  • La subscripció del conveni té una validesa de quatre anys

 

El Consell aprova un acord de cooperació entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i Green Building Council Espanya (GBCe) per al foment d’activitats de promoció de la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica en l’edificació.

Actualment, la Vicepresidència Segona promou la innovació per al foment de la sostenibilitat de l’arquitectura i l’entorn construït, que recull el Decret 105/2019, del Consell, que regula en el seu articulat competències en matèria de foment de l’ecodisseny, sistemes de gestió ambiental, compra pública verda, petjada ambiental i etiqueta ecològica en l’àmbit de la construcció.

Per això, la Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció té interés a col·laborar amb el desenvolupament dels projectes de GBCe i adoptar una actitud exemplificant respecte del medi ambient i amb un compromís amb la sostenibilitat i el confort de l’usuari, respectant la salut del treballador, amb l’ús responsable dels recursos i el foment d’iniciatives nacionals amb l’objectiu d’implementar mesures que impliquen un estalvi en els consums i en el manteniment dels edificis.

El conveni recull la possibilitat de realitzar actuacions que es poden dur a terme relacionades amb la formació (cursos i activitats formatives), la mesura i l’avaluació/certificació en els projectes de sostenibilitat, l’acompanyament i l’assessoria mediambiental, la participació en grups de treball i projectes europeus i, finalment, la comunicació i la divulgació entre les dues entitats per a la difusió de resultats i projectes.


Green Building Council Espanya

La GBCe és la principal organització d’edificació sostenible a Espanya, la promoció de la qual és la transformació cap a un model sostenible del sector de l’edificació. Aquesta organització pertany a la xarxa internacional del World Green Building Council, present en més de 70 països i amb més de 36.000 membres que representen els diversos agents del sector. Com a entitat transversal del sector, facilita la relació entre els seus socis per a accelerar la transformació cap a un sector realment sostenible.

La vigència del conveni s’estén durant quatre anys des del moment de la signatura i no suposa cap cost per a la Generalitat.