Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Ajudes a empreses

Les empreses poden sol·licitar les ajudes d'internacionalització de l’Ivace fins al 9 de setembre

06/08/2022
  • L’Ivace destina 2,4 milions d'euros de Fons Feder a donar suport als processos de gestió de la internacionalització d'empreses
  • Cobreixen despeses de consultoria estratègica per a la internacionalització

Les empreses de la Comunitat Valenciana tenen fins al 9 de setembre per a sol·licitar la nova ordre d'ajudes de l’Ivace per a la millora de la gestió de la internacionalització, que compta amb cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que aquestes ajudes compten amb una dotació de 2.439.900 euros i persegueixen impulsar la internacionalització de les empreses de la Comunitat Valenciana a través del suport de les despeses relacionades amb processos de consultoria estratègica especialitzada.

“El nostre objectiu és arribar al major nombre de pimes i facilitar la seua eixida a l'exterior. D'ací la publicació d'unes ajudes que complementen les publicades per la Direcció General d'Internacionalització dirigides a secundar tota una sèrie de despeses de les empreses en el desenvolupament del seu procés d'internacionalització”, ha destacat.

Ajudes Ivace

Les despeses subvencionades en les noves ajudes d’Ivace Internacional són els vinculats a consultories estratègiques dirigides a millorar la gestió de la internacionalització de l'empresa i la seua posició competitiva internacional.

Per a accedir a aquestes ajudes, les empreses amb seu social en la Comunitat Valenciana podran presentar un projecte que incloga una o més consultories estratègiques que han de desenvolupar-se entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2022 i no poden haver finalitzat abans de la data de presentació de la sol·licitud.

Entre les consultories incloses figuren les dirigides a definir l'estratègia pública internacional, els processos la centrada en compra pública internacional, la dirigida al posicionament de la marca i la seua comunicació internacional.

També les consultories per a la implantació en mercats exteriors (assessorament legal, fiscal i/o laboral, entre altres), les centrades en digitalització de l'activitat internacional, màrqueting digital i canals en línia de comercialització en l'exterior, així com aquelles que ajuden a l'empreses al creixement sostenible de la seua activitat internacional.

Les ajudes seran de fins al 60% de les despeses elegibles (IVA exclòs), corresponent a les despeses que s'especifiquen com a subvencionables en la convocatòria, amb un import màxim dels costos subvencionables de 30.000 euros.

Les empreses poden sol·licitar aquestes ajudes fins al 9 de setembre de 2022 a través de la web de l’Ivace