Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell aprova un conveni amb la Universitat Miguel Hernández per a fomentar activitats públiques en matèria de participació ciutadana

22/07/2022
  • L’acord destina 15.000 euros per a activitats d’investigació, divulgació i formació de la participació
  • Els treballs inclouen l’elaboració d’una guia de bones pràctiques per a municipis de menys de 10.000 habitants

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) dins de les mesures previstes per al foment de les activitats de les universitats públiques valencianes en matèria de participació ciutadana durant l’exercici de 2022.

El conveni preveu una col·laboració amb la UMH de 15.000 euros, que es destinaran a l’exercici d’activitats de coordinació, investigació, divulgació i formació de la participació ciutadana.

En concret, les activitats se centraran en la investigació de processos participatius de consultes populars i pressupostos participatius a la Comunitat Valenciana, i en l’elaboració d’una guia de bones pràctiques específica per als municipis de menys 10.000 habitants.

El conveni recull també una activitat per a mostrar el resultat dels treballs d’investigació que es realitzen per mitjà de jornades de formació destinades a la comunitat universitària i a la ciutadania.