Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell aprova dos convenis per a agilitar la tramitació de contractacions d'arquitectes i actuació en projectes de rehabilitació d'habitatge

22/07/2022
  • Els acords s'han establit amb el Consell de Col·legis Oficials d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació i el Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana
  • El termini dels acords s'estén fins al 31 de desembre de 2023

El Consell ha aprovat sengles convenis de col·laboració de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb el Consell de Col·legis Oficials d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació i amb el Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana per a rehabilitar edificis i habitatges.

Els acords s’emmarquen en el Pla de recuperació, transformació i resiliència d’Espanya inclòs en l’instrument de recuperació Next Generation EU. 

Al seu torn, aquests convenis formen part del Projecte G6 (EA250P02 PPC) del programa de qualitat i rehabilitació que estableix la compra i l’adaptació d’habitatges per a ús de lloguer jove i habitatge social. El pressupost previst per la Generalitat per a aquest projecte és de 950.000 euros per a enguany i de 4.375.000 euros per a l’any 2023.

La Vicepresidència Segona pretén agilitzar la tramitació de les contractacions de prestacions de serveis d’arquitectes i possibilitar la màxima transparència en la contractació administrativa per als contractes menors, d’acord amb la Llei de contractes del sector públic.

L’objectiu d’aquests acords és dur a terme la realització dels documents tècnics i les actuacions vinculades a la redacció de projectes i l’execució de les obres dels immobles designats, dins de les seues competències professionals, per la Vicepresidència Segona, regulats en l’articulat de les resolucions.

Així mateix, el Consell de Col·legis Oficials d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació i el Col·legi d’Arquitectes seran els òrgans capacitats per a assignar els professionals necessaris als contractes que requerisca la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica. Per a fer-ho, el Col·legi d’Arquitectes disposarà d’un llistat d’arquitectes que sol·liciten participar en l’elaboració de les actuacions per cada província de la Comunitat Valenciana.

Concretament, les actuacions que hauran de desenvolupar els tècnics designats a què es refereixen els dos convenis consisteixen en la realització del projecte bàsic i d’execució de rehabilitació de l’edifici o habitatge que és objecte de la intervenció, que inclourà la redacció de l’estudi de gestió de residus i la coordinació de seguretat i salut (estudi de seguretat i salut). 

A més es realitzaran el pla de control de qualitat, els certificats d’eficiència energètica i l’IEEV.CV, així com la direcció d’execució de l’obra. També s’elaborarà la documentació tècnica que siga necessària per a l’obtenció de les llicències i els permisos requerits per la legislació, incloent-hi la redacció o l’actualització del llibre de l’edifici.

El procés d’inscripció estarà permanentment obert, i per a poder inscriure’s en les llistes serà condició indispensable estar col·legiat en el Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana i adscrit en qualsevol dels respectius col·legis territorials.

La vigència dels dos acords s’inicia en el moment de la signatura i conclou el 31 de desembre de 2023.