Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

Habitatge i l’Ajuntament d’Aspe ultimen l’adjudicació dels nous habitatges públics construïts per a col·lectius vulnerables

22/07/2022
El vicepresidente segundo; Héctor Illueca, se reúne con el alcalde de Aspe
  • El vicepresident segon es reuneix amb l’alcalde d’Aspe
  • Els immobles es destinen a col·lectius amb més dificultats, com ho són els joves, els majors i les persones amb diversitat funcional

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, s’ha reunit amb l’alcalde d’Aspe, Antonio Puerto, per a avançar i ultimar el procés d’adjudicació dels nous habitatges que la Conselleria, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha construït a Aspe i que cedeix en règim de lloguer.

Héctor Illueca ha explicat que entre les principals prioritats de les polítiques de la Vicepresidència Segona es troba “l’ampliació del parc públic per a la consolidació de l’habitatge com el quart pilar de l’estat de benestar”. Al municipi d’Aspe, “aquesta línia prioritària ja recull els fruits, amb els 42 habitatges nous destinats a col·lectius en situació de vulnerabilitat”. 

Amb tot això, “continuem desbloquejant promocions que els governs que han precedit el Botànic van deixar empantanades. Ja podem dir, després de més 15 anys, que la ciutadania d’Aspe pot comptar amb 42 habitatges protegits nous en règim de lloguer, que permetran ampliar el dret a l’habitatge a 42 famílies més”, ha recalcat el vicepresident. 

Una vegada obtinguda la qualificació definitiva de l’obra el desembre passat, la Conselleria avança en el procés d’assignació dels habitatges que s’adjudiquen segons les tipologies a les quals opta cada unitat de convivència, ja que poden ser d’un dormitori (18) o de dos (24). Tots compten amb garatge vinculat i alguns, amb traster.

Fins ara ja s’han signat 32 contractes de lloguer i els deu habitatges restants estan en procés d’adjudicació; la previsió és assignar-los a la fi d’agost. Aquests habitatges es destinaran preferentment a persones joves de menys de 35 anys, majors de 60 anys, jubilats o pensionistes i persones amb diversitat funcional, amb un grau de discapacitat superior al 33 % o amb declaració de dependència. Aquests habitatges estan totalment adaptats.

L’antic Institut Valencià de l’Habitatge (IVVSA), hui EVha, va iniciar les obres d’aquest edifici i quan s’havia executat el 37 % de l’obra, l’empresa adjudicatària va entrar en concurs de creditors i es van paralitzar els treballs.

A mitjan 2019 es van reiniciar les obres de conclusió de l’edifici, que compten amb una inversió pròxima als tres milions d’euros. L’edifici es concep a partir de la creació d’un eix longitudinal obert que recorre tota la parcel·la i que serveix d’accés als habitatges.

En la reunió també han participat la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga; el director general d’EVha, Rafael Montero, i el regidor d’Urbanisme d’Aspe, José Manuel García.

Programa de barris

Un altre dels temes analitzats en la reunió han sigut les dues sol·licituds d’actuacions que el municipi d’Aspe ha presentat a la convocatòria del programa de barris, que es troben en fase de valoració.

Les ajudes són per a l’entorn del carrer Azorín i l’edifici residencial del carrer Santander, 2, on es pretenen dur a terme actuacions de rehabilitació, reurbanització i servei d’oficina de rehabilitació. Tot això amb una inversió total d’1,6 milions d’euros i un import estimat subvencionable d’1,3 milions del Ministeri d’Agenda Urbana i la Generalitat.

La segona sol·licitud correspon a la rehabilitació, la reurbanització i el servei d’oficina de la zona del carrer Kennedy i Juan de Austria (en part), amb una inversió de 2,1 milions d’euros. En aquest cas, l’aportació del Ministeri i la Generalitat assoliria els 1,8 milions.

D’altra banda s’ha fet un repàs als habitatges gestionats per la Generalitat al municipi, que ascendeixen a 83. A més dels 42 habitatges construïts, en els últims anys s’han adquirit quatre immobles més i en breu està previst comprar-ne un altre.

Galeria d'imatges