Presidència
Jornada celebrada a l’Invat·tur

Turisme organitza una jornada per a debatre la normativa que han de complir les activitats turístiques reglades

22/07/2022
Jornada 'Normativa para emprender en turismo'
  • El secretari autonòmic de Turisme ha inaugurat la jornada ‘Normativa per a emprendre en turisme’ 
  • Francesc Colomer assenyala que aquesta jornada sorgeix amb l’objectiu de “traçar un full de ruta” sobre els tràmits a realitzar en les diverses àrees de la Generalitat per a aquells que volen emprendre

Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat una jornada per a debatre quina és la normativa que han de complir les activitats turístiques reglades, reflexionar sobre els tràmits que cal realitzar, i les problemàtiques existents, per a complir-la i proposar solucions.

La jornada, en la qual s’han inscrit 150 persones, ha tingut lloc a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), on el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha realitzat l’obertura, per videoconferència, juntament amb José Vicente Belenguer, representant del despatx Garrigues. La clausura de la jornada l’ha fet el director general de Turisme, Herick Campos. 

El secretari autonòmic de Turisme ha explicat que aquestes jornades sorgeixen a través de la Comissió Interdepartamental de Turisme, amb l’objectiu de “traçar un full de ruta” sobre els tràmits a realitzar en les diverses àrees de la Generalitat per a aquells que volen emprendre.

Colomer ha destacat que “el nostre deure institucional és compartir coneixement i ser útils al sector i a la resta d’administracions”, al mateix temps que ha assenyalat que des de Turisme “hem de diagnosticar bé, tindre una cartografia actualitzada per a identificar i prescriure millores per a avançar”.

A més, ha recalcat la importància de la formació contínua i de “compartir coneixement” per a ser cada vegada més competitius. En aquesta línia, ha recordat que a la Comunitat Valenciana “tenim una trajectòria ja reconeguda, però això és una carrera de fons en la qual hem d’avançar i millorar de manera permanent”.

Cal destacar que aquesta jornada inicia el procés per a elaborar una guia sobre els tràmits que cal dur a terme en les diverses àrees de la Generalitat per a aquells que vulguen emprendre.

Participants de la jornada

En la jornada han participat representants d’empreses d’allotjament, hostaleria i oferta complementària, com ara empreses de turisme actiu, guies turístics, agències de viatges o hostaleria, a més de la consultora jurídica Garrigues, que ha sigut l’encarregada d’elaborar la Guia sobre la normativa per a emprendre en turisme a la Comunitat Valenciana.

En concret, s’ha organitzat una taula de debat, moderada per la subdirectora general de Turisme, Rosa María Ivars, amb l’oferta turística bàsica. En aquesta taula han participat Mayte García, d’Hosbec (Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana); Nino Guillén, de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Comunitat Valenciana (Aptur); Sergio Gómez, de la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana, i Alberto Galloso, de l’associació d’allotjaments d’interior Temps.

La segona taula de debat ha comptat amb representants de l’oferta turística complementària. Així, hi ha participat el representant de l’Associació Empresarial d’Agències de Viatge de la Comunitat Valenciana, Aevav, Miguel Jiménez; com a representant d’empreses de turisme actiu, Belén Salvador; de l’Associació de Guies Turístics de la Comunitat Valenciana, Iván Llorca, i de la confederació d’hostaleria Conhostur, Rafael Ferrando.

Galeria d'imatges