Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Generalitat i la Universitat Politècnica de València premien els millors treballs d’investigació sobre ‘Innovació en Habitatge’

08/08/2022
  • És la segona convocatòria d’aquests premis per a reconéixer tesis doctorals, treballs de final de grau i de final de màster
  • L’article ‘Les aportacions de Gropius i Wachsmann a la indústria de les cases de fusta” ha rebut el primer premi en investigació

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la Càtedra Innovació en Habitatge de la Universitat Politècnica de València (UPV) han decidit donar els premis que reconeixen els millors treballs d’investigació i els millors treballs final de grau i final de màster sobre innovació en habitatge duts a terme en aquesta universitat.

En la categoria de Premis d’Investigació s’ha concedit un primer premi a l’article d’investigació titulat “Les aportacions de Gropius i Wachsmann a la indústria de les cases de fusta”, dels autors Ricardo Meri de la Maza, Alfonso Díaz Segura i Bartolomé Serra Soriano. La Comissió ha valorat l’interés i la pertinència d’analitzar i valorar les aportacions a la indústria de la construcció en fusta d’aquests arquitectes pioners del moviment modern.

Així mateix, s’han atorgat dos tercers premis ‘exequo’ a l’article ‘Vertical Growing as an Opportunity for Reactivating Historical Quarters’, de la investigadora María Piqueras Blasco, i a la monografia ‘Habitatge intel·ligent: domòtica, intel·ligència artificial i regulació legal’, de la doctora Francisca Ramón Fernández.

En la categoria de Premis Treball Final de Grau, el primer premi ha recaigut en ‘Pisos d’emancipació per a joves extutelats’, de l’alumna Paula Sebastián Benlloch. El jurat ha valorat la qualitat i professionalitat del treball, així com la seua aplicabilitat pràctica, en plantejar un tema d’interés per a l’Administració que parteix d’una necessitat real de la societat.

El segon premi s’ha concedit al treball ‘Lliçons apreses. Rescatant models residencials’, de l’estudiant Pablo Muñoz Vázquez. Es tracta d’una anàlisi dels diferents models d’habitatge i d’una encertada reflexió i valoració de models residencials del segle passat, per mitjà de la fotografia dels espais, segons ha destacat el jurat.

Premis als millors Treballs Final de Màster

Finalment, en la convocatòria Premis a Treball Final de Màster (TFM) es destaquen els treballs de Josep Eixerés Ros i Irene López Moya. El TFM ‘Habitar en col·lectiu. Cooperativa d’habitatges a Almenara’, de Josep Eixerés Ros, ha sigut guardonat amb el primer premi per la gran qualitat i originalitat del treball, des de l’anàlisi del territori i el paisatge per a posicionar-se en el lloc, a la proposta d’actuació, idea radical i innovadora, molt ben resolta i expressada gràficament.

El segon premi ha recaigut en el treball ‘La poma compartida’, d’Irene López Moya, també per la qualitat del treball. Un treball que parteix d’una anàlisi urbana i social del barri de Russafa de la ciutat de València, per a arribar a una solució arquitectònica en la qual es potencien els espais semipúblics, i una proposta innovadora d’habitatge mitjançant el ‘co-housing’.