President
Infraestructuras

Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà l’execució de l’accés a l’estació de l’AVE de Villena i inclourà l’actuació en els pressupostos de 2023

26/07/2022
Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà l’execució de l’accés a l’estació de l’AVE de Villena i inclourà l’actuació en els pressupostos de 2023
  • El president afirma que l’Administració autonòmica durà a terme aquestes obres davant de les “dificultats” que hi ha, per part del Ministeri, per a escometre-les
  • El cap del Consell considera “fonamental” donar suport al transport públic dins de les polítiques prioritàries de “descarbonització”
Villena.

Així ho ha explicat en la visita que ha fet a les instal·lacions de l’associació de defensa i protecció d’animals AAP Primadomus, acompanyat de l’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán.

“Davant de les dificultats que hi ha, per part del Ministeri, d’escometre les obres d’enllaç amb l’estació de l’AVE de Villena, serà la Generalitat la que duga a terme l’obra amb caràcter immediat”, ha garantit el president. En aquest sentit, ha subratllat que aquests accessos tindran ja la seua partida en els comptes autonòmics del pròxim exercici, i ha precisat, a més, que, “si és possible, s’iniciarà abans el projecte”.

Puig ha manifestat que donar suport al transport públic és una “qüestió fonamental” que s’emmarca en les polítiques prioritàries de “descarbonització”, i en aquest sentit ha valorat també “l’esforç” que fa l’Ajuntament de Villena per a fomentar la instal·lació de parcs d’energia fotovoltaica.

“És necessari donar més contundència i visibilitat a l’estació d’alta velocitat de Villena”, que “ha de tindre un accés raonable de manera ràpida”, ha assegurat també Puig, que considera primordial que avance el corredor mediterrani.

El president ha destacat, d’altra banda, la tasca important de defensa dels animals en situació de dificultat que realitza l’organització AAP Primadomus, que dedica els esforços a la protecció i la recuperació de mamífers exòtics.  

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig