Hisenda i Model Econòmic

Les millores i els cursos de valencià incrementen les matriculacions un 50 % en el portal SAPS de formació en línia gratuïta

26/07/2022
Les millores i els cursos de valencià incrementen les matriculacions un 50 % en el portal SAPS de formació en línia gratuïta
  • El nou model de formació permet que l’alumnat trie amb llibertat el moment i el ritme per a realitzar els cursos del seu interés
  • Quasi la meitat de les matriculacions correspon a l’alumnat dels cursos de llengua valenciana

El portal de formació gratuïta en línia de la Generalitat -SAPS- ha augmentat les matriculacions un 52 % en el primer semestre de l’any respecte a l’anterior, fins a assolir les 7.636 inscripcions, xifra que supera les que es van realitzar en tot l’any 2021 (7.227).

“Aquesta dada evidencia el bon acolliment que han tingut les millores que s’han dut a terme en el portal, així com l’interés que han generat els nous cursos de valencià, que han contribuït també a augmentar la demanda”, ha explicat el director de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte.

Segons García Duarte, “en aquests mesos ja s’han matriculat més alumnes que en anys complets anteriors, i tot gràcies a dos factors fonamentals: la tasca realitzada junt amb les organitzacions col·laboradores, que ha permés augmentar l’oferta formativa amb nous cursos que tenen interés per a la ciutadania, i el treball de reorientació del model de cursos”.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ha modificat el model de formació en línia de la plataforma tecnològica eFormació, de la qual es nodreix el portal SAPS, perquè l’alumnat puga inscriure’s en els cursos en qualsevol moment de l’any, i que no haja d’esperar a dates concretes d’inici.

SAPS compta, en l’actualitat, amb 36.000 usuaris i usuàries que realitzen una mitjana d’entre 3 i 4 cursos per persona en la plataforma. Segons Duarte, “el model ara és més obert i dona llibertat a cada alumne i alumna d’adaptar les dates i el ritme de la formació a les seues necessitats concretes”.

Pel que fa a l’increment de l’oferta formativa, la incorporació de cursos de valencià, elaborats per la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, ha generat un augment considerable de l’alumnat, que ha pogut començar a formar-se en SAPS (saps.gva.es) en coneixements bàsics de la llengua valenciana. De fet, de les 7.636 matriculacions realitzades en el primer semestre de 2022, quasi la meitat, 3.548, corresponen a cursos de valencià.

SAPS ofereix cursos d’organitzacions diferents, adherides a la plataforma tecnològica eFormació de la Generalitat (e-formacion.gva.es), que posa a la seua disposició els recursos necessaris per a oferir formació per Internet. A més de Política Lingüística, hi ha cursos de l’Escola de l’Esport, el Campus Ambiental de la Generalitat, la DGTIC, el Centre de Seguretat TIC (CSIRT-CV) i la Direcció General de Model Econòmic.

Altres accions formatives

Per la seua banda, la Direcció General de Model Econòmic ha format prop de 250 alumnes en els seus cursos ‘Economia blava’ i ‘Innovacions monetàries i financeres’, la qual cosa suposa un increment del 70 per cent respecte al mateix període de 2021. L’Escola de l’Esport ha realitzat el curs ‘Dona i esport’ i està preparant nova formació per al segon semestre.

Així mateix, CSIRT-CV ha registrat en els seus cursos 1.838 matriculacions, amb un increment del 9 %, i acaba d’estrenar un campus propi en eFormació per a ampliar la formació en ciberseguretat a la societat valenciana. La DGTIC continua ampliant la seua oferta amb cursos com el de ‘Tècniques de ludificació amb eXeLearning’ que, en tres mesos, ha cobert més de 300 places.

Totes aquestes accions estan cofinançades per la Unió Europea a través del Programa operatiu Feder Comunitat Valenciana 2014-2020.

Galeria d'imatges