Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Innovació en la construcció

La Conselleria d’Habitatge participa a Florència en el fòrum sobre el projecte europeu BEEP per a promoure la rehabilitació energètica en edificis públics

27/07/2022
  • La directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció ha donat a conéixer la Guia verda de mesures mediambientals en la contractació pública de la Generalitat
  • També ha valorat la importància de la metodologia BIM

La directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, i representants de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) han participat a Florència en el Fòrum MED GREEN, organitzat per la universitat de la ciutat italiana. Concretament, han intervingut en la sessió dedicada a l’anàlisi i el disseny per a la millora energètica i ambiental d’edificis patrimonials en l’àrea de la conca del Mediterrani. Ho han fet juntament amb els socis dels projectes europeus BEEP i Med-EcoSuRe.

L’objectiu específic del projecte BEEP és fomentar l’ús de la metodologia BIM (‘Building Information Modeling’) en la rehabilitació energètica d’edificis públics de valor patrimonial, tenint en compte les especificitats que representen aquesta classe d’immobles. La meta final del projecte Med-EcoSuRe és la implementació de solucions innovadores i sostenibles de rehabilitació energètica en edificis de diverses universitats.

Nuria Matarredona ha exposat les iniciatives més recents que està duent a terme la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a fomentar una rehabilitació més eficient des del punt de vista energètic. En la seua intervenció, la directora general ha indicat que “totes les iniciatives del Govern Valencià estan totalment alineades amb l’objectiu del projecte BEEP, que és fomentar l’ús de BIM en la rehabilitació energètica d’aquesta mena d’edificis”.

Matarredona ha donat a conéixer diverses iniciatives de la Generalitat, com ara la Guia verda de mesures mediambientals en la contractació pública, i l’aplicació dels requisits previstos en la guia en tres licitacions que s’estan duent a terme en l’actualitat. A més, ha destacat la importància d’incorporar la metodologia BIM i de la formació de tècnics i professionals sobre aquesta.

El projecte europeu BEEP està proporcionant a les administracions públiques una metodologia innovadora que és resultat de la investigació que s’ha dut a terme en diversos edificis pilot reals localitzats a Itàlia, Xipre, Líban, Egipte, Palestina, Jordània i Espanya. En el cas d’Espanya, la investigació ha sigut coordinada per l’IVE i té l’edifici pilot al Palau de Calatayud, siti al carrer Micalet, 5, de la ciutat de València.

Galeria d'imatges